Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 10:14

Ισόπαλο το ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα Χαλανδρίου και ΠΟ Ψυχικού (βίντεο)

ΠΟΨ – Απόλλων Χαλανδρίου 1-1

Πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα για τον Απόλλωνα, που μετά από τρεις διαδοχικές νίκες έμεινε στο 1-1 με τον τυπικά γηπεδούχο ΠΟΨ.

Σε ένα γειτονικό ντέρμπι που προσέλκυσε πολύ κόσμο και από τις δύο ομάδες, αμφότερες κυνήγησαν τη νίκη αλλά στο τέλος πήραν από ένα βαθμό, με το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται δίκαιο.

Με ένα φαινομενικά ακίνδυνο πλασέ εκτός περιοχής προηγήθηκε ο ΠΟΨ στο 11ο λεπτό. Μία εξέλιξη που δεν προέκυπτε από τη μέχρι τότε εικόνα του αγώνα.

Ο Απόλλωνας αντέδρασε σωστά και συνέχισε να πατάει καλά στο γήπεδο. Στο 22′ ο Ζήσης Χαραλάμπους βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, ο οποίος τον «γκρέμισε» εκτός περιοχής και παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Ο Φραγκίσκος Στεργιώτης ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και με μαεστρικό τρόπο έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Πέμπτο φετινό γκολ για τον «Φράγκι»!

Στο 32′ αποχώρησε με θλάση στον προσαγωγό ο πολύτιμος Ιγνάτιος Αγκόλλη, ωστόσο ο 17χρονος Αχιλλέας Νίνος κάλυψε το κενό στη θέση «6» παραπάνω από επάξια!

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, χάρη και στον παλμό της κερκίδας, δεν «έδωσε» όμως πολλές καθαρές φάσεις. Με σαφώς περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια ο Απόλλωνας, είχε καλή κυκλοφορία αλλά η τελική πάσα ήταν πάντα λίγο πιο δυνατή.

Στο 52’… προσφέραμε την μπάλα σε αντίπαλο, με τον Τρουπάκη να αποκρούει με τα πόδια το κοντινό πλασέ, ενώ σε ωραίο σουτ αντιπάλου εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του τέρματός μας (72′).

Στο 74′ ο γκολκίπερ του ΠΟΨ έπιασε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής, παράβαση που δεν αντιλήφθηκαν διαιτητής και βοηθός – θα σήμαινε, ασφαλώς, και αποβολή.

Ο ίδιος βοηθός είχε κόψει λίγο νωρίτερα με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ υποσχόμενη επίθεσή μας.

Σε κόρνερ του Κανδεράκη στο 77′, ο Νίνος πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα αλλά η εξαιρετική κεφαλιά του πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι.

Αυτή ήταν επί της ουσίας η τελευταία μεγάλη στιγμή του ματς, με τις αρκετές στατικές φάσεις ένθεν κι ένθεν να περνούν ανεκμετάλλευτες.

Αξίζει, τέλος, να συγχαρούμε τους φιλάθλους και των δύο ομάδων για την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, δίνοντας το δικό τους χρώμα στο παιχνίδι.

Καθώς, όμως, μας αφορούν άμεσα τα του οίκου μας, οφείλουμε να καταδικάσουμε τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στο φινάλε. Δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν μας, δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα μας, δεν θέλουμε να επαναληφθούν. Ποτέ ξανά.

Η κερκίδα μας, που χειροκρότησε τους παίκτες του ΠΟΨ όταν στο γκολ τους ύψωσαν τη φανέλα τραυματία συμπαίκτη τους, αυτή ναι, είναι κερκίδα Απόλλωνα. Εκείνη στο τέλος, δεν είναι.

Το προσεχές Σάββατο (12/11, 15:00) ο Απόλλωνας υποδέχεται τον νεοφώτιστο, πλην όμως ιδιαίτερα επικίνδυνο Ατλα Κυψέλης.

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Τρουπάκης, Παπαδάκης, Νούσης (81′ Πρόξενος), Ψάλλας, Αγγελόπουλος, Αγκόλλη (34′ Νίνος), Κούρος (81′ Βλάχος), Κανδεράκης, Στεργιώτης, Χαραλάμπους (81′ Παγώνης), Παπουτσής (69′ Τζάκσον). 

Τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ από τον αγώνα του Απόλλωνα Χαλανδρίου με τον ΠΟΨ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Β' ΕΠΣ Αθηνών 2022-23:

Πηγή: apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.