Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 13:51

Επιτυχημένο το διήμερο σκακιστικό φεστιβάλ στο Χαλάνδρι

Άριστες εντυπώσεις άφησε το διήμερο σκακιστικό φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου (Σ.Ο.Χ.), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 40 χρόνων λειτουργίας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σ.Ο.Χ.:

«Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκαν διάφορα παιχνίδια στην επιδαπέδια σκακιέρα έξω από την παιδική χαρά, που τα πιτσιρίκια μας γλέντησαν με την ψυχή τους. Την ίδια ώρα, 2 κορυφαίοι σκακιστές μας αντιμετώπισαν σε “τάντεμ σιμουλτανέ” 20 αντιπάλους, διαφόρων ηλικιών, τρεις εκ των οποίων, μαθητές του συλλόγου μας, Γιώργος Δρίβας και Σπύρος Δραγάζης, κατάφεραν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα με νίκη και ο Αναστάσης Αντωνιάδης με ισοπαλία.

Τη δεύτερη ημέρα είχαμε το 22ο πρωτάθλημα δημοτικών σχολείων της περιοχής μας. Συμμετείχαν 19 ομάδες με συνολικά 98 παιδιά. Τα χειροκροτήματα και την αγάπη του κόσμου έκλεψε η προσκεκλημένη ομάδα από παιδάκια από την Ουκρανία, που παρακολουθούν μαθήματα στην “Κιβωτό” και ήρθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά τη Ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

Για την ιστορία, 3 ομάδες ισοβάθμησαν στην 1η θέση, τα κριτήρια ισοβαθμίας όμως ανέδειξαν 1η τη μικτή ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου, 2η το 14ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου και στην 3η θέση τη Σχολή Μωραΐτη.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο ακόλουθος για θέματα πολιτισμού της Ουκρανικής πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Κράβετς, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού Αττικής κ. Χάρης Ρώμας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γκάκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αγαπητού, Κρανίδης, Νταβίας αλλά και πολλοί Χαλανδραίοι και γονείς των παιδιών».

Ο κ. Χάρης Ρώμας δήλωσε σχετικά:

«Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου είναι από τους πλέον σημαντικούς και ιστορικούς συλλόγους της πόλης αφού η ζωή του ξεπερνά τα 40 έτη.

Φέτος, στο 22ο μαθητικό τουρνουά δημοτικών σχολείων είχα την τιμή να απονείμω το τελευταίο έπαθλο, το πρώτο βραβείο δηλαδή, στο 14ο Δημοτικό Χαλανδρίου, ενώ αγκαλιαστήκαμε θερμά και με τα παιδιά της ομάδας που κατέκτησε την τρίτη θέση, τα παιδιά της Σχολής Μωραΐτη, αφού κι εγώ από αυτό το σχολείο αποφοίτησα.

Το πιο ιδιαίτερο και συγκινητικό σε αυτό το φεστιβάλ - τουρνουά ήταν η συμμετοχή των μαθητών από τη μαρτυρική Ουκρανία που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας και παρακολουθούν σχολικά μαθήματα τώρα στην Κιβωτό του Κόσμου, μία στην κυριολεξία «Κιβωτό Αγάπης», που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένας από τους πιο σημαντικούς και αξιοσέβαστους Έλληνες, ο αγαπημένος μου Πατέρας Αντώνιος.

Τα παιδιά συνόδευε ο επιτετραμμένος για θέματα Πολιτισμού της Ουκρανικής Πρεσβείας, Κος Κράβετς, με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις για πολλή ώρα και του εξέφρασα βέβαια το θαυμασμό μου για τη γενναιότητα του ουκρανικού λαού.

Συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Ομίλου, Μαρία Τραγέλλη, τον αντιπρόεδρο Σπύρο Σαγιά και το γενικό γραμματέα Γιώργο Γεωργιάδη, για την πολύ καλή οργάνωση. Και φυσικά σε όλους τους μικρούς συμμετέχοντες. Αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια του κόσμου, ακριβώς για συμμετοχή τους την οποία εύχομαι να απόλαυσαν».

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.