Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 15:43

Κρίσιμα λάθη έφεραν την ήττα για τον Απόλλωνα Χαλανδρίου από την Αγία Παρασκευή (βίντεο)

Απόλλων Χαλανδρίου - Αγία Παρασκευή 1-3 

Τρεις αδράνειες στοίχισαν ισάριθμα γκολ μέσα σε 11 αγωνιστικά λεπτά (38′-49′) και η ομάδα του Απόλλωνα Χαλανδρίου, παρά τη συνολικά καλή της προσπάθεια, ηττήθηκε από την -έτσι κι αλλιώς- ποιοτική Αγία Παρασκευή.

Τα κρίσιμα ατομικά λάθη των παικτών του Απόλλωνα και η ποιότητα του αντιπάλου που τα τιμώρησε, αποτυπώθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα: η Αγία Παρασκευή βρέθηκε «ξαφνικά» και χωρίς η εικόνα του αγώνα να προδιαθέτει για κάτι τέτοιο, να προηγείται με 3-0.

Μία ευκαιρία στο 11′, σε φάση που ξεκινά από καθαρή θέση οφσάιντ, και ένα επικίνδυνο σουτ εκτός περιοχής στο 20′, που απέκρουσε ο Καλλιαμπάκος, ήταν όλη η επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων μέχρι το 0-1 του 38′ - στο 36′, μάλιστα, είχε εκδηλωθεί η δική μας καλύτερη στιγμή μέχρι τότε, με την άστοχη κεφαλιά του Παγώνη από σέντρα του Κανδεράκη.

Το σκορ άνοιξε με τον σέντερ φορ της «Αγίας» να ελίσσεται ανάμεσα σε πέντε (!) αμυνόμενους και να στέλνει με πλασέ την μπάλα στη γωνία. Αλλά το χειρότερο δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν ότι με τη σέντρα, προσφέραμε στο πιάτο και το 0-2!

Λάθος πάσα στο πλάι, κλέψιμο της μπάλας, κούρσα και σουτ στην απέναντι γωνία από τον παλιό μας γνώριμο, και καλύτερο παίκτη του γηπέδου, Πέτρο Λαζόπουλο.

Μέσα σε ένα λεπτό κατέρρευσε όλη η προσπάθεια του ημιχρόνου και σε ένα αν μη τι άλλο ισορροπημένο ματς, οι αντίπαλοι είχαν πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη.

Το κακό, μάλιστα, τρίτωσε με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Βολέ του τερματοφύλακα στο 49′, σύγκρουση δύο παικτών του Απόλλωνα στον αέρα, η μπάλα στην περιοχή μας και, πολύ εύκολα, 0-3!

Παραλίγο να μειώσει άμεσα (50′) ο Μήτρου, το έκανε τελικά στο 54′ ο Στεργιώτης, με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής, έπειτα από πάσα του Κούτσια.

Η ομάδα μας δεν τα παράτησε, έψαξε με το δικό της ποδόσφαιρο ένα δεύτερο γκολ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος και έφτασε κοντά στο 77′, όταν ο Αλεξανδράκης μπήκε με ταχύτητα στην περιοχή αλλά το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ.

Ανάλογη τύχη είχε νωρίτερα και το σουτ του Καλημέρη, ενώ το απευθείας φάουλ του Κούτσια στο 84′ πέρασε πάνω από το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι μετά το 1-3 απείλησαν σε δύο περιπτώσεις (59′, 69′), με ισάριθμες προσπάθειες να καταλήγουν άουτ.

Η στατιστική κατέγραψε 9 τελικές για κάθε αντίπαλο, η ομάδα μας είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και υπήρξαν στιγμές που ξεδίπλωσε τις αρετές της.

Εκανε, όμως, και λάθη απειρίας και έλλειψης συγκέντρωσης, που σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί χάνοντας το παιχνίδι.

Πριν το lockdown ενός (;) μήνα που επέβαλλε η Κυβέρνηση, η μία όψη του νομίσματος λέει ότι με τη φτωχή συγκομιδή των 7 βαθμών σε 7 αγωνιστικές, έχουμε από κάτω μας στη βαθμολογία μόνο δύο ομάδες.

Η άλλη όψη ωστόσο λέει ότι σε αυτές τις 7 αγωνιστικές έχουμε αγωνιστεί με τις 5 πρώτες της βαθμολογίας (ΑΟ Περιστερίου, Χολαργό, Αγία Παρασκευή, Ηλυσιακό, Μικρασιατικό), συν τα Σούρμενα που κατά γενική ομολογία ανήκουν σε αυτό το γκρουπ και σίγουρα θα πλασαριστούν ψηλά.

Τι μέλλει γενέσθαι, κανείς δεν το γνωρίζει. Ούτε καν προπονήσεις επιτρέπονται για τον επόμενο μήνα και είναι προφανές ότι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων θα χρειαστεί κάποιο διάστημα προσαρμογής των ποδοσφαιριστών – αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μια Κυριακή θα λήξει το lockdown και την επόμενη θα οριστούν αγώνες.

Το λουκέτο στις αθλητικές δραστηριότητες, που επέβαλλε η Κυβέρνηση, είναι αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο και όχι η ήττα από τη διεκδικήτρια της ανόδου Αγία Παρασκευή ή η βαθμολογική μας θέση.

Μέχρι να ξανάρθει η στιγμή να μιλήσουμε για αμιγώς αγωνιστικά θέματα, καλό κουράγιο σε όλους, υγεία, υπομονή και δύναμη!

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Καλλιαμπάκος, Παπαδάκης, Παπαδόπουλος (58′ Παπαθανάσης), Ψάλλας, Παστρικός (79′ Λέλεκας), Αγκόλι, Κούτσιας, Κανδεράκης, Στεργιώτης (79′ Κοχλιός), Μήτρου (71′ Καλημέρης), Παγώνης (58′ Αλεξανδράκης).

Τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ από τον αγώνα του Απόλλωνα Χαλανδρίου με την Αγία Παρασκευή για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α' ΕΠΣ Αθηνών 2020-21:

Πηγή: apollonhalandriou.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.