Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 19:03

Ο Νηρέας Χαλανδρίου θριαμβευτικά πρωταθλητής Νέων Γυναικών!

Θριαμβευτικά στον θρόνο οι χρυσές γοργόνες του Νηρέα Χαλανδρίου - Κατέκτησαν τον Πανελλήνιο τίτλο στο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών

Είναι οι βασίλισσες του νερού, οι αθάνατες γοργόνες της πισίνας, οι απόλυτες πρωταγωνίστριες της σύγχρονης υδατοσφαίρισης των υποδομών στην Ελλάδα.

Τα χρυσά κορίτσια του Νηρέα Χαλανδρίου επιβεβαίωσαν την απόλυτη κυριαρχία τους και στην ηλικιακή κατηγορία των Νέων Γυναικών. Η εκπληκτική αυτή ομάδα αναδείχθηκε θριαμβευτικά πρωταθλήτρια, καθώς είχε το απόλυτο των νικών και στην Τελική φάση της διοργάνωσης που έγινε το περασμένο τετραήμερο.

Με σημαντικότερη νίκη, φυσικά, αυτή που έγινε την Κυριακή το βράδυ (12/7) στον μεγάλο τελικό επί του ΝΟ Βουλιαγμένης, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι με συνολικό σκορ 19-18 (κανονικός αγώνας 10-10, πέναλτι 9-8), στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Μετά από ένα συναρπαστικό ματς, που στην κανονική του διάρκεια ο Νηρέας κατάφερε να επιστρέψει από το 9-6 εναντίον του, να ισοφαρίσει στο τελικό 10-10 και μάλιστα με γκολ της τερματοφύλακά του Ίριδας Κοβάτσεβιτς και να πάει το ματς στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Έτσι, απέδειξε την ανωτερότητά του και να πάρει ακόμα τον τίτλο, τον οποίο πανηγύρισαν με την ψυχή τους τα κορίτσια μας, οι προπονήτριές τους Ευτυχία Καραγιάννη και Κατερίνα Οικονομοπούλου και ολόκληρη οικογένεια του Νηρέα.

Ο κορυφαίος σύλλογος των Βορείων προαστίων ανέδειξε για άλλη μια φορά την πολύ καλή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στο τμήμα πόλο και ιδιαίτερα στο γυναικείο, με τις υποδομές του, κυρίως τα τελευταία πέντε χρόνια. Και δείχνει πως καθιερώνεται πλέον ως μία από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις πανελληνίως. Ιδιαιτέρως με αυτή τη φουρνιά των παικτριών, που στην πλειοψηφία τους αποτελούσαν και την ομάδα που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα Νεανίδων.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 19-18 (κ.α. 10-10)

Οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 3-4, 4-1, πέν. 9-8.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Ευτυχία Καραγιάννη): Λάζαρη, Παναγιότι, Κοβάτσεβιτς Ε. 3, Μαντουδιώτη, Τριχά 5, Κοτσάφτη, Τορνάρου 6, Μπόβαλη, Πάτερου, Κάσσαρη 3, Αγγελίδη 1, Κοβάτσεβιτς Σ. 1, Κωνσταλέξη, Κανελλοπούλου.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου): Κρασάκη, Καϊάφα, Μουστακαρία 3, Ρακιντζή 1, Γιαννοπούλου 2, Τσιμάρα Ευδ., Νίνου 7, Κολοβού, Καλαϊτζή, Καλογεροπούλου, Κοντονή 4, Τσιμάρα Ευφ. 1, Μαυρωτά, Ανδρεάδη, Σάντα.

Στον μικρό τελικό, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Εθνικού Πειραιά με 13-7 και κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Το πρωί στον ημιτελικό, ο Νηρέας Χαλανδρίου είχε νικήσει, επίσης στα πέναλτι, τον Ολυμπιακό με 14-13 (κ.α. 10-10). Οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 2-3, 3-4, πέν. 4-3. Σκόρερ Νηρέα: Κοβάτσεβιτς Ν. 3, Τριχά 3, Τορνάρου 2, Μπόβαλη 1, Κάσσαρη 1, Αγγελίδη 4.

Στα ματς του Α’ Ομίλου της Τελικής φάσης, όπου ο Νηρέας είχε πάρει την πρώτη θέση, τα ματς ήταν: 

Νηρέας Χαλανδρίου - Εθνικός 12-5. Οκτάλεπτα: 3-1, 3-3, 3-0, 3-1. Σκόρερ Νηρέα: Παναγιώτι 2, Κοβάτσεβιτς Ν. 1, Τριχά 2, Τορνάρου 3, Ρουσάκη 1, Κάσσαρη 1, Αγγελίδη 2. 

Νηρέας Χαλανδρίου - ΟΥΚ Βόλου 5-0 (α.α.), δεν προσήλθε η ομάδα του Βόλου. 

ΝΕ Πατρών - Νηρέας Χαλανδρίου 6-12. Οκτάλεπτα: 1-2, 1-3, 2-4, 2-3. Σκόρερ Νηρέα: Κοβάτσεβιτς Ν. 1, Τριχά 2, Κοτσάφτη - Απέργη 2, Τορνάρου 3, Πάτερου 1, Κάσσαρη 1, Αγγελίδη 1, Κονταλέξη 1.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:

ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ ΙΡΙΣ
ΛΑΖΑΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΔΗ ΦΟΙΒΗ
ΜΠΟΒΑΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΤΟΥΔΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΟΤΣΑΦΤΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ
ΠΑΤΕΡΟΥ ΕΛΕΝΑ
ΤΟΡΝΑΡΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΣΣΑΡΗ ΜΥΡΤΩ
ΤΡΙΧΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙ ΕΛΙΖΑ
ΡΟΥΣΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΚΟΒΑΤΣΕΒΙΤΣ ΝΕΦΕΛΗ
ΚΟΝΤΑΛΕΞΗ ΝΙΚΗ
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΑΤΙΑΝΝΑ

Προπονήτριες: Ευτυχία Καραγιάννη, Κατερίνα Οικονομοπούλου.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: “ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΗ”

Η αρχιτέκτονας της εκπληκτικής αυτής ομάδας, η προπονήτρια Ευτυχία Καραγιάννη, δήλωσε:

“Είμαι πολύ ευχαριστημένη για την κατάκτηση και αυτού του τίτλου. Αλλά κυρίως είμαι περήφανη. Πέμπτος χρόνος που είμαι μαζί με την ομάδα και πραγματικά αυτά τα παιδιά έχουν δέσει και έχουν εξελιχθεί, ανεβαίνουν σκαλοπάτια, ανεβαίνουν επίπεδο, χρόνο με τον χρόνο. Είμαι περήφανη, λοιπόν, για κάθε μια ξεχωριστά από τις αθλήτριες, αλλά και για όλη την ομάδα μαζί. Έχουμε καταφέρει να λειτουργούμε ως οικογένεια, με στόχο τη νίκη και τη χαρά για το παιχνίδι.

Επόμενοι στόχοι είναι τα πρωταθλήματα Κορασίδων και Νεανίδων τα επόμενα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Τα ίδια αυτά παιδιά καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει φυσικά και η συμμετοχή μας στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Γυναικών, αλλά εκεί και μόνο η συμμετοχή μας είναι τεράστια επιτυχία.

Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό, που βρέθηκα πριν από πέντε χρόνια στον πάγκο αυτής της ομάδας. Βρήκα παιδιά με ταλέντο και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Αυτό είναι το μυστικό για τις επιτυχίες. Και η πολύ σκληρή δουλειά”.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΕΣ - ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ”

Ο πρόεδρος του Νηρέα Χαλανδρίου Δημήτρης Γιακουμάτος είπε από την πλευρά του:

“Συγχαρητήρια σε όλους για τη σπουδαία διάκριση. Στα κορίτσια και στις προπονήτριές τους. Οι διακρίσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα μιας τρομερής δουλειάς που γίνεται την τελευταία πενταετία. Δικαιωθήκαμε απόλυτα για την επιλογή του τεχνικού τιμ με τις Ολυμπιονίκες μας. Της Ευτυχίας Καραγιάννη και της Κατερίνας Οικονομοπούλου. Εύχομαι να συνεχίσουν όλα τα παιδιά ενωμένα και στη συνέχεια. Τώρα είναι Πανελληνιονίκες, αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλές από αυτές θα είναι σε λίγο καιρό Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες. Συνεχίζουμε και για τους επόμενους στόχους, σε Γυναίκες, Νεάνιδες και Κορασίδες, όπου συμβάλει και η άλλη προπονήτρια - Ολυμπιονίκης μας Γεωργία Ελληνάκη”.

Πηγή: nireashal.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.