Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 23:23

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος - Είχε αγωνιστεί και στην ΑΕ Χαλανδρίου

Ο πρώην προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Νίκος Αλέφαντος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αντιμετωπίζοντας το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου. Ο πρώην προπονητής, μεταξύ άλλων, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, από τα οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Σύμφωνα με τον οικογενειακό ιατρό του, Παναγιώτη Χλωροκώστα, ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεράποντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε, όπως επιθυμούσε, στην οικεία του, ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους του.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

"Ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε σήμερα 23/6/2020 λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεράποντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε, όμως, όπως επιθυμούσε την οικεία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο οικογενειακός ιατρός,

Παναγιώτης Χλωροκώστας".

Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Από μικρός ασχολήθηκε με τι ποδόσφαιρο, αρχίζοντας την καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτου Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Κάθισε στον πάγκο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωμα για εκείνον τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν και φίλαθλος, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004)

Πέρα από τους "ερυθρολεύκους", πέρασε κι από τον πάγκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α' Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

Νίκος Αλέφαντος: Το τραγούδι που τον έκανε αθάνατο

Το "Γεια σου ρε Αλέφαντε είσαι παλικάρι" που έγραψαν "Τα παιδιά από την Πάτρα" έγινε μεγάλο σουξέ.

Ο θάνατος του Νίκου Αλέφαντου έχει σκορπίσει τη θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αλέφαντος έκανε κλικ στο ευρύ κοινό και μάλιστα για χάρη του “Τα παιδιά από την Πάτρα” στα μέσα της δεκαετίας του '80 έγραψαν το τραγούδι "Γεια σου ρε Αλέφαντε είσαι παλικάρι" που έγινε και μεγάλο σουξέ.

Οι στίχοι του τραγουδιού:

Όταν με κατηγορούν για κάτι που νομίζουν
κι όταν με παρεξηγούν χωρίς να με γνωρίζουν
όταν άδικα με βάζουν ν’ απολογηθώ
θυμάμαι τον Αλέφαντο
Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλληκάρι
γεια σου ρε Αλέφαντε, κράτα όσο μπορείς
Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλληκάρι
μην υποχωρείς
Όταν με δικάζουνε χωρίς να έχω φταίξει
και όταν το δίκιο μου δεν μπορώ να βρω
όταν ένοχοι με βάζουν ν’ απολογηθώ
θυμάμαι τον Αλέφαντο
Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλληκάρι
γεια σου ρε Αλέφαντε, κράτα όσο μπορείς
Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλληκάρι
μην υποχωρείς

Ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του ΠΑΟ Ρουφ

Ως προπονητής του Ολυμπιακού μαζί με τον Τάκη Λεμονή

Μαζί με Σταύρο Νταϊφά (κέντρο) και Τάσο Μητρόπουλο (αριστερά) 

Ως προπονητής του Πανιωνίου πανηγυρίζει νίκη επί της ΑΕΚ

Προπονητής του Ολυμπιακού στο 3-0 επί της ΑΕΚ τη σεζόν 1993/94

Όταν ήταν στον πάγκο του Εθνικού

Ως προπονητής της Προοδευτικής

Ως προπονητής του Ολυμπιακού τη σεζόν 2003/04

Ο Αλέφαντος γνωρίζει την αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού

Μαζί με τον Τζιοβάνι στην παρουσίαση του βιβλίου του Βραζιλιάνου

Photo Credits: Eurokinissi

Πηγή: www.sport24.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.