Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 03:33

Ζήστε την εμπειρία του 8ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου!

agwnas rematias xalandriou

Ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει τον 8ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019. 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Ο Δήμος Χαλανδρίου προκηρύσσει τον 8ο Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου, προς τιμήν της διάσημης Χαλανδραίας πιανίστριας Τζίνας Μπαχάουερ. Πρόκειται για έναν αγώνα αναψυχής με αφιλοκερδή και φιλαθλητικό χαρακτήρα. Η διοργάνωση προσφέρει στους συμμετέχοντες πέρα από τη χαρά της άθλησης και της συμμετοχής, τη γνωριμία με το γνωστό Ρέμα του Πολυδρόσου, όσο και του κεντρικού, αστικού ιστού του Δήμου Χαλανδρίου.

Γενικά:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10 χλμ.* και αγώνες 5 χλμ.* και 1000 μ. (παιδικός αγώνας), με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης μας. Στη μεγάλη διαδρομή οι συμμετέχοντες δρομείς ξεκινούν από την Κεντρική Πλατεία (Ελευθερωτών-Αγίου Νικολάου) και τρέχουν μια κυκλική διαδρομή συνολικής απόστασης 5 χλμ. για δύο (2) φορές. Την ίδια διαδρομή διανύουν οι δρομείς των 5 χιλιομέτρων για μία φορά. H διαδρομή επιλέχθηκε ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Παραρεμάτια ζώνη και να θαυμάσουν την ομορφιά της.

*σε ακριβή μέτρηση: 10.160 μέτρων και 5.080 μέτρων αντίστοιχα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 13/10/2019

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

 • 09:00 10 χλμ. Ανδρών - Γυναικών
 • 10:30 5 χλμ. Ανδρών - Γυναικών
 • 11:20 1000 μ. Παιδικός Αγώνας Δρόμου

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ 10 χλμ.: Ενενήντα (90’) λεπτά (πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης).
ΑΓΩΝΑΣ 5 χλμ.: Πενήντα (50’) λεπτά (πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης).

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου (Ελευθερωτών).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δωρεάν

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Η Οργανωτική Επιτροπή θα δέχεται Δηλώσεις Συμμετοχής μόνο μέσω συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://entries.evest.gr/index.php/chalandri-registration

Επίσης ο σύνδεσμος για την ηλεκτρονική φόρμα θα βρίσκεται στις παρακάτω ιστοσελίδες:

Οι Δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες πρέπει να κατατεθούν έως και την Κυριακή 6/10/2019 και ώρα 24:00.
Στο τέλος της διαδικασίας υποβολής της φόρμας εγγραφής θα δίνεται μοναδικός κωδικός συμμετοχής (όχι αριθμός συμμετοχής) που αυτόματα σημαίνει ότι η εγγραφή είναι επιτυχής.
Οποιαδήποτε δήλωση συμμετοχής υποβληθεί πέραν της ανωτέρας ημερομηνίας δεν θα θεωρείται έγκυρη.
Πέραν του ορίου των δύο χιλιάδων (2.000) συμμετεχόντων και για τους τρεις αγώνες, η Οργανωτική Επιτροπή δεν θα δεχτεί περαιτέρω εγγραφές, ανεξαρτήτου της τελικής ημερομηνίας υποβολής που έχει ορίσει.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται δεκτές νέες δηλώσεις συμμετοχής και οποιαδήποτε αλλαγή στις προϋπάρχουσες.

Δεν επιτρέπεται η δήλωση συμμετοχής περισσοτέρων της μιας διαδρομής.

Παρακαλούμε τους φίλους δρομείς να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναγράφονται στις αιτήσεις για να διευκολύνεται το έργο της διοργανώτριας αρχής.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου στα τηλέφωνα 210-6856410 και 210-6819350, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 10 χλμ. έχουν όλοι οι Άνδρες και Γυναίκες γεννημένοι έως το 2004 (από 15 ετών και άνω).
Στον αγώνα των 5 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Άνδρες και Γυναίκες γεννημένοι έως το 2007 (από 12 ετών και άνω).
Για τον παιδικό αγώνα 1000μ., δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσα παιδιά είναι γεννημένα από το 2008 έως και το 2011 (από 8 ετών έως 11 ετών).
Σε περίπτωση που ο/η δρομέας είναι κάτω των 18 ετών η δήλωση συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον γονέα /κηδεμόνα.
Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό, διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη, είτε των γονέων/κηδεμόνων τους.

Διανομή Αθλητικού Υλικού:

Η διανομή του αθλητικού υλικού (νούμερο συμμετοχής, ηλεκτρονικός μετρητής «chip») θα γίνεται την Παρασκευή, 18/10/2019, από τις 16:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο, 19/10/2019, από τις 10:00 έως 18:00, στην Κεντρική Πλατεία του Χαλανδρίου, σε ειδικό χώρο διαμορφωμένο από τη διοργανώτρια αρχή.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το αθλητικό υλικό δεν θα παραδίδεται την ημέρα του αγώνα.
Η Διοργανώτρια Αρχή έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιματισμού των δρομέων, την ημέρα διεξαγωγής του Αγώνα.

Κανονισμοί:

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς, αλλά και ομάδες δρομέων, οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση Διαδρομών και Κανονισμών - Διαδικασιών:

Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών του Αγώνα και των Κανονισμών - Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

Χρονομέτρηση - Αριθμός Συμμετοχής:

Ο Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου (10 χλμ. και 5 χλμ.) θα υποστηρίζεται από σύστημα Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης.
Όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνιστούν, με τον Αριθμό συμμετοχής τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.
Ο Παιδικός Αγώνας, 1000 μέτρων, δεν θα υποστηρίζεται από ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Υγειονομική Κάλυψη:

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη.
Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη στον χώρο της Εκκίνησης - Τερματισμού και σε όλο το μήκος των διαδρομών από Γιατρούς - Νοσηλευτές και Εθελοντές, Διασώστες.

Σήμανση Διαδρομής:

Σε όλο το μήκος της Μεγάλης και της Μικρής Αγωνιστικής διαδρομής, θα υπάρχει σχετική ένδειξη από τη διοργανώτρια αρχή, ανά χίλια μέτρα (1000 μ.), που θα δηλώνει την διανυθείσα χιλιομετρική απόσταση, καθώς και την σωστή πορεία της διαδρομής. Επιπλέον της σήμανσης, θα υπάρχει προσωπικό σε κομβικά σημεία του Αγώνα που θα ενημερώνει τους δρομείς και θα καταγράφει τα «περάσματά» τους (Σταθμοί Ελέγχου).

Σταθμοί Τροφοδοσίας - Απορρίμματα:

Θα παρέχεται στους δρομείς του Αγώνα εμφιαλωμένο νερό, μπάρες δημητριακών και μπανάνες στο χώρο της Εκκίνησης - Τερματισμού.
Στον Αγώνα των 10χλμ. θα υπάρξει ενδιάμεσος σταθμός υποστήριξης, με εμφιαλωμένο νερό.
Στο μέσο της διαδρομής του Αγώνα των 5 χλμ., θα λειτουργήσει σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό.
Σημείωση: Χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 10 χλμ. είναι τα ενενήντα (90’) λεπτά. Ο αγώνας των 10 χλμ. θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως της 10:30, διότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ.
Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς, καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα έχει προβλέψει, για όλη τη διαδρομή, σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Τροφοδοσίας και στα Σημεία Ελέγχου.
Η Παραρεμάτια Ζώνη της Πόλης μας αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου που έχουν διατηρηθεί στην Πρωτεύουσα. Είναι στα «χέρια» όλων μας να τη διατηρήσουμε Καθαρή και Πράσινη.

Έπαθλα - Απονομές:

 • Αγώνας 10 χλμ.

Κύπελλο και μετάλλιο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή και νικήτρια της γενικής κατάταξης και κάθε ηλικιακής κατηγορίας.
Μετάλλιο 2ης και 3ης νίκης θα απονεμηθεί αντίστοιχα στους νικητές και νικήτριες 2ης και 3ης θέσης της γενικής κατάταξης και κάθε ηλικιακής κατηγορίας.
Αναμνηστικά Διπλώματα και Μετάλλια Συμμετοχής θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν τον αγώνα.
Οι τρεις πρώτοι αθλητές-τριες της γενικής κατηγορίας θα εξαιρεθούν από τη βράβευση των ηλικιακών κατηγοριών.

 • Αγώνας 5 χλμ.

Κύπελλο και μετάλλιο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή και νικήτρια της γενικής κατάταξης. Μετάλλιο 2ης και 3ης νίκης θα απονεμηθεί αντίστοιχα στους νικητές και νικήτριες 2ης και 3ης θέσης της γενικής κατάταξης.
Αναμνηστικά Διπλώματα και Μετάλλια Συμμετοχής θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν τον αγώνα.

 • Παιδικός Αγώνας 1000 μέτρων.

Αναμνηστικά Διπλώματα και Μετάλλια Συμμετοχής θα δοθούν σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν τον αγώνα.

Τα μετάλλια και τα διπλώματα συμμετοχής θα δίνονται μετά την γραμμή τερματισμού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε σημείο που να μην εμποδίζεται η ροή του Αγώνα.

Αποτελέσματα:

Μετά την λήξη κάθε αγώνα, θα ανακοινώνονται άμεσα τα αποτελέσματα των τριών πρώτων δρομέων (Άνδρες - Γυναίκες).
Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων, που συμμετείχαν στους αγώνες, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης, θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα: www.halandri.gr, www.agonasrematiashalandriou.wordpress.com, καθώς και σε άλλες ιστοσελίδες Αθλητικού ενδιαφέροντος.

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνων:

Ο Αγώνας 10 χλμ. Ανδρών - Γυναικών, θα αφορά στις κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες:

 • 18-29 ετών
 • 30-39 ετών
 • 40-49 ετών
 • 50-59 ετών
 • 60 ετών και άνω

Αγώνας 5 χλμ. Ανδρών - Γυναικών:

Θα υπάρξει Γενική Κατάταξη χωρίς ηλιακές κατηγορίες.

Αγώνας 1000 μ. (παιδικός):

Ο παιδικός αγώνας δεν θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα.

Επικοινωνία - Τύπος - Φωτογραφίες:

Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση), με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού. Υπεύθυνο τμήμα ορίζεται το Γραφείο Τύπου Δήμου Χαλανδρίου. Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία, διευκρίνιση και θέματα επικοινωνίας ορίζεται η Διεύθυνση Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Χαλανδρίου.
Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από τη διοργανώτρια αρχή προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Εθελοντισμός:

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου της Ρεματιάς αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του αγώνα:
http://agonasrematiashalandriou.wordpress.com και συγκεκριμένα την καρτέλα Κάλεσμα Εθελοντών.
Επίσης, δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών θα βρίσκονται στα Αθλητικά Κέντρα «Ν. Πέρκιζας» (Λ. Πεντέλης 146-Χαλάνδρι) και «Μ. Παπαδάκης» (Μεθώνης 2-Κάτω Χαλάνδρι).

agwnas dromou rematias 2019 afisa

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.