Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:57

Γκέλα για τον Απόλλωνα Χαλανδρίου με τα Μελίσσια

apollwn xalandriou melissia

Αναπάντεχη απώλεια βαθμών για την ομάδα του Απόλλωνα Χαλανδρίου, που βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τα Μελίσσια, ισάριθμες ισοφάρισε και παρότι πίεσε μέχρι και το τέλος των καθυστερήσεων, δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της νίκης.

Απόλλων - Μελίσσια 2-2

Ο Μάρτης αποδείχθηκε... γδάρτης, αφού το 2-2 με τα Μελίσσια ήταν η τρίτη ισοπαλία σε τέσσερις αγώνες, σε αυτό το διάστημα. Για πρώτη φορά φέτος, εξάλλου, ο Απόλλωνας έμεινε χωρίς νίκη για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Η ομάδα μας μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και το πλήρωσε δεχόμενη γκολ στο 11'. Αμεσα ανέλαβε τα ηνία, απέναντι σε μια εύλογα πολυπρόσωπη άμυνα, με την πίεση να αποδίδει καρπούς σε κόρνερ στο 34', με κεφαλιά του Παναγιώτου. Τη στιγμή που άλλαξε το μομέντουμ και αφού χάθηκε ευκαιρία και για το 2-1, ήρθε μια απόφαση του διαιτητή να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης.

Ηταν το 38ο λεπτό, όταν από εκτέλεση φάουλ βρέθηκε παίκτης των Μελισσίων εμφανώς εκτεθειμένος, στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας το προφανές οφσάιντ και ο ρέφερι σφύριξε για να καταλογίσει την παράβαση. Την ίδια στιγμή ο αντίπαλος φορ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, με τον διαιτητή τελικά να δείχνει... σέντρα, θεωρώντας όχι απλά ότι υπήρξε παρεμβολή αμυνόμενου αλλά ότι αυτή ήταν προϊόν «κακού παιξίματος» (όπως ορίζει ο κανονισμός).

Μία αμφιλεγόμενη απόφαση, που πιθανότατα θα ξεδιαλύνει στο βίντεο και, σε κάθε περίπτωση, επηρέασε (δικαίως ή αδίκως, μένει να φανεί) την εξέλιξη του αγώνα, αφού ο Απόλλωνας υποχρεώθηκε να πάει στα αποδυτήρια με χάντικαπ στο σκορ.

Χωρίς να σταθούμε άλλο, προς το παρόν τουλάχιστον, στην απόφαση του διαιτητή, πρέπει προφανώς να μας απασχολήσει το δεδομένο ότι για πέμπτο σερί αγώνα δεχθήκαμε γκολ – στους τέσσερις εξ' αυτών βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο: χάναμε στο ημίχρονο από Χρυσούπολη (με γκολ στο 45'), Αγιαξ Ταύρου (με γκολ στο 45+1'), Αστέρα Ζωγράφου (με γκολ-πέναλτι στο 45+1') και Μελίσσια (με αυτό το γκολ στο 38').

Από την άλλη, βέβαια, υπήρξε αντίδραση. Ενα δεύτερο ημίχρονο που παίχτηκε στο μισό γήπεδο, αλλά είχε ως αποτέλεσμα μόνο ένα γκολ, ένα σουτ στο δοκάρι και κάποια άλλα που για πολύ λίγο δεν βρήκαν στόχο ή πλαγιοκοπήσεις και σέντρες που αποκρούστηκαν από τους πολλούς αμυνόμενους που βρίσκονταν μέσα στην περιοχή - κάτι λογικό, αναμενόμενο και θεμιτό, από μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της.

Το θέμα μας δεν ήταν ο αντίπαλος, ούτε ο διαιτητής. Το θέμα ήταν ο ίδιος ο Απόλλωνας, που επέτρεψε να πάρει το παιχνίδι αυτή την τροπή. Μια στιγμή όμως... Ακόμα και αυτή η «απαίτηση», να βάζουμε π.χ. πρώτοι γκολ και να φέρνουμε τα ματς στα μέτρα μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί κατάκτηση των ίδιων των παικτών και του προπονητή, που μας έχουν κακομάθει!

«Γκέλα» είναι όταν χάνεις απρόσμενα βαθμούς –ειδικά στην έδρα σου– από αντίπαλο που βρίσκεται πολύ χαμηλότερα στη βαθμολογία. Υπό αυτή την έννοια, αν το καλοσκεφτούμε, ήταν η πρώτη «γκέλα» αυτής της θαυμάσιας ομάδας, την τελευταία διετία! Το κακό τάιμινγκ είναι ίσως που μας κάνει να τη νιώθουμε περισσότερο, όμως... ποδόσφαιρο είναι (κλισέ Νο1), όλα μπορούν να συμβούν (κλισέ Νο2) και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος (κλισέ Νο3)!

Παραμένουμε πρώτοι και ορίζουμε την τύχη μας. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, δεν στεκόμαστε σε απουσίες και πάμε δυνατά, όλοι μαζί, για το τελικό σπριντ που θα μας φέρει εκεί που αξίζουμε.

Πάμε Απολλωνάρα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Καλλιαμπάκος, Βλάχος, Κουστουμπάρδης, Ψάλλας, Παναγιώτου, Αγκόλι, Σταμάτης, Μπαλαχτσής (69' Συγγρός), Στεργιώτης (46' Οικονομόπουλος), Αλεξανδράκης (46' Μήτρου), Παπουτσής. 

apollwn xalandriou melissia 2

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6' Ατομική ενέργεια του Παπουτσή, που με τρομερή ντρίμπλα αφήνει πίσω τον προσωπικό του αντίπαλο, το πλασέ που επιχειρεί όμως είναι άστοχο.

11' 0-1. Σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, η μπάλα στρώνεται εκτός περιοχής σε παίκτη τους και αυτός με ωραίο πλασέ τη στέλνει στα δίχτυα του Καλλιαμπάκου.

22' Ο Αγκόλι σουτάρει έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας μπλοκάρει.

29' Επειτα από εκτέλεση φάουλ του Σταμάτη από τα δεξιά, ο Παναγιώτου κατεβάζει την μπάλα και από καλή θέση σουτάρει, πάνω όμως από το δοκάρι.

34' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ!!!! 1-1!!!! Αυτή τη φορά ο loco Παναγιώτου δεν λαθεύει: παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία!

37' Ωραία μπαλιά του Σταμάτη, έξοχο κατέβασμα του Παπουτσή, βιαστικό τελείωμα όμως, πάνω από το δοκάρι!

38' 1-2. Η φάση-κλειδί που ήδη περιγράφηκε στο κυρίως κείμενο... Εν αναμονή του βίντεο!

58' Από πλάγιο άουτ του Ψάλλα, ο Παπουτσής πετάγεται και παίρνει την κεφαλιά, που φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι.

62' Τεράστια ευκαιρία χαμένη από τον Αγκόλι, που από λάθος απομάκρυνση αμυνόμενου, βρίσκεται μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του κατευθύνεται στην αγκαλιά του τερματοφύλακα!

66' Δοκάρι! Ο Μήτρου σουτάρει έξω από την περιοχή, ο γκολκίπερ... κοιτάει την μπάλα και αυτή σαδιστικά βρίσκει τη μέσα μεριά του δεξιού δοκαριού και παίρνει τροχιά εκτός τέρματος!

68' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ!!!! 2-2!!!! Σε φάση διαρκείας, η μπάλα στρώνεται στον Αγκόλι, που αυτή τη φορά σημαδεύει σωστά και με δυνατό σουτ τη στέλνει στο βάθος της εστίας. Πρώτο φετινό γκολ του Ιγνάτιου!

70' Μεγάλη φάση για το 3-2! Ο Συγγρός έχει φύγει στην πλάτη της άμυνας και επιχειρεί από πλάγια θέση να νικήσει τον τερματοφύλακα, που μπλοκάρει την μπάλα.

73' Οι φιλοξενούμενοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά, με βαθιά μπαλιά προς την άμυνά μας και τον Καλλιαμπάκο να επεμβαίνει σωστά σε κοντινό πλασέ.

80' Ο Αγκόλι σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα κάπου κοντράρει και αλλάζει πορεία, για να καταλήξει κόρνερ για... εκατοστά, αντί να πάει μέσα!

82' Ο Βλάχος παίρνει το σουτ, λίγο άουτ η μπάλα!

85' Νέα προσπάθεια του Βλάχου, με την ίδια κατάληξη!

86' Ο Σταμάτης πλασάρει από το ύψος της περιοχής, η μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα.

91' Φάουλ σε εξαιρετική θέση για την ομάδα μας, ο συνήθης ύποπτος Μήτρου εκτελεί, αλλά η μπάλα φεύγει πάνω από το δοκάρι.

94' Πάλι ο Μήτρου επιχειρεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό... άουτ η μπάλα! 

Πηγή: apollonhalandriou.gr

Highlights του αγώνα από το NfStudioSports: 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.