Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

«Ο Αμερικάνος» στο Θέατρο Ρεματιάς

on .

«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από την εταιρεία "Ηθικόν ακμαιότατον" έρχεται την Παρασκευή 12 Ιούλιου και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ρεματιάς.

rsz 8114989 orig

Η εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» ρίχνει αυλαία στην παραγωγή ‘’Ο Αμερικάνος’’ μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχίας, με μία τελευταία παράσταση στο καταξιωμένο φεστιβάλ Ρεματιάς στη Ρεματιά Χαλανδρίου στις 12 Ιουλίου, με την υποστήριξη Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου.
Η συγκεκριμένη είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς μέρος των εσόδων της θα δοθούν για την ενίσχυση του «Μουσείου Παπαδιαμάντη» στη Σκιάθο.
Την παράσταση θα προλογίσει η κυρία Αθηνά Παπαγεωργίου, διευθύντρια του Μουσείου Παπαδιαμάντη.

Λίγα λόγια για την παράσταση «Ο Αμερικάνος»

Στον «Αμερικάνο» , που ξεκίνησε να ζωντανεύει επί σκηνής τον Δεκέμβριο του 2009 , ο Θανάσης Σαράντος ως αφηγητής, ερμηνεύει μια περσόνα του Παπαδιαμάντη, κρυφοκοιτάζει τη δράση και μεταμορφώνεται σε όλα τα πρόσωπα που αφηγείται, με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων από τον συνθέτη Λάμπρο Πηγούνη που ερμηνεύεται ζωντανά.
Το σύμπαν των ατμοσφαιρικών ήχων που παράγονται από μια αλλιώτικη χρήση του πιάνου συνάδει με όλη την ποικιλία, την δύναμη και τον πλούτο της συγκλονιστικής γλώσσας του κλασσικού διηγήματος.

Ο «Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς: θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μετανάστη. Ίδια κι απαράλλαχτη με αμέτρητα προσωπικά και οικογενειακά δράματα, που γνώρισε η Ελλάδα εκείνης της εποχής – αλλά και κάθε εποχής. Αμέτρητοι ήταν οι νέοι που μπροστά στην αμείλικτη φτώχεια και την επιτακτική ανάγκη εγκατέλειψαν σπίτι, γονείς, αγαπημένες, αποφασίζοντας τη βουτιά στο άγνωστο: Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία – το όνομα που έπαιρνε ανάλογα με την περίσταση ο τελικός προορισμός, η ονειρεμένη «γη της Επαγγελίας». Ο «Αμερικάνος» του Παπαδιαμάντη δεν είναι παρά ο Έλληνας μετανάστης, απανταχού της γης.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-Ερμηνεία : Θανάσης Σαράντος
Μουσική σύνθεση : Λάμπρος Πηγούνης
Μουσικός επί σκηνής : Παναγιώτης Κραμπής
Σκηνική Επιμέλεια : Λίνα Μότσιου
Βοηθός σκηνοθέτη : Δημήτρης Κερεστεντζής
Φωτογραφίες : Μαριλένα Σταφυλίδου, Γεράσιμος Νεόφυτος
Διάρκεια παράστασης : 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου :
12 Ευρώ κανονικό, 10 Ευρώ τιμή προπώλησης, 8 Ευρώ μειωμένο, άτομα ηλικίας άνω των 65, φοιτητές, ΑΜΕΑ, για ηθοποιούς με ενημερωμένη κάρτα ΣΕΗ και θεατρολόγους με ενημερωμένη κάρτα θεατρολόγων, κατόχους κάρτας πολιτισμού ΥΠ.ΠΟ.Τ.
Ειδική τιμή εισιτηρίου 5 Ευρώ για ομάδες θεατών πάνω από 10 άτομα, άνεργους με κάρτα ΟΑΕΔ και πολύτεκνους.

Προπώληση :
www.ticketservices.gr
Τηλ : 210 7234567


Βιβλιοπωλείο "Ευριπίδης", Ανδρ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι Τηλ. 210 6800644