Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 22:51

Cine ΑΡΓΩ: Προβολή της ταινίας “Fantasia” του Walt Disney, στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου ΑΡΓΩ προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Fantasia» και παρουσιάζει το αναλυτικό πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών Cine ΑΡΓΩ του επόμενου 3μήνου:

Το Cine ΑΡΓΩ εκκινεί και τη νέα χρονιά με την όρεξη και το κέφι που μας -και σας- αρμόζει!

Αρχίζουμε καταφεύγοντας στον Μάγο του ανιμέισον, τον Δάσκαλο όλων, τον οραματιστή Γουόλτ Ντίσνεϊ, πηγαίνοντας πίσω στο μακρινό 1940, όπου ο δαιμόνιος θείος Γουόλτ αποφάσισε να πάρει ένα πρωτοφανές ρίσκο και να κάνει μία ταινία που συνδυάζει το κλασικό καρτούν με μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια κλασικής μουσικής, ένα ρίσκο που οδήγησε σε έναν ανεπανάληπτο καλλιτεχνικό θρίαμβο και μία θέση στην Ιστορία!

Συγκεκριμένα, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και ώρα 20:30 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων), στην προβολή της πρωτοποριακής στη σύλληψη και μοναδικής στην εκτέλεση

«Fantasia» (Φαντασία)

Παραγωγή: Η.Π.Α. - 1940
Υπεύθυνοι Παραγωγής: Walt Disney, Ben Sharpsteen
Παρουσίαση: Deems Taylor
Διεύθυνση Ορχήστρας: Leopold Stokowski
Μουσικοί: The Philadelphia Orchestra
Mickey Mouse ο Walt Disney
Διάρκεια: 124’

Είσοδος ελεύθερη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ Cine ΑΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 3ΜΗΝΟ

Δύο είναι οι θεματικοί άξονες που διαμορφώνουν το πρόγραμμα των επόμενων μηνών στο Cine ΑΡΓΩ:

Α) Animation: Η σπουδαία αυτή, διαρκώς εξελισσόμενη, κατηγορία ταινιών, με την απίστευτη ποικιλία σε είδη, θεματικές και τεχνικές εκπροσωπείται στο πρόγραμμά μας από τρία αριστουργήματα, γεφυρώνοντας τη Δύση με την Ανατολή!

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε την πρωτοπόρα Φαντασία του Walt Disney από το μακρινό 1940, με την απόλυτη συνύπαρξη καρτούν και κλασικής μουσικής, καθώς και την εξίσου ενδιαφέρουσα και πετυχημένη συνέχεια που κυκλοφόρησε το στούντιο Ντίσνεϊ το 1999, Φαντασία 2000.

Στη δεύτερη περίπτωση, στρεφόμαστε στον Ιάπωνα μάγο του κλασικού animation Hayao Miyazaki και το στούντιο Ghibli, επιλέγοντας να προβάλουμε το πολυβραβευμένο και ονειρικό Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων (Spirited Away) του 2001.

Β) Πόλεις στο Σινεμά: Η αρχιτεκτονική, ο εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός κτιρίων και χώρων, πάντοτε έπαιζε μεγάλο ρόλο στον κινηματογράφο. Τόσο που σε ορισμένες ταινίες οι πόλεις ή οι χώροι όπου δραστηριοποιούνται οι ήρωες της ταινίας αποκτούν οι ίδιοι χαρακτήρα, μεταμορφώνονται από απλά ντεκόρ σε ενεργά στοιχεία και πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Συνηθέστερο παράδειγμα τέτοιας πόλης είναι η απόλυτη μεγαλούπολη, η Νέα Υόρκη, και κανείς δεν την έχει χρησιμοποιήσει και αναδείξει καλύτερα από όσο ο Woody Allen στο καταπληκτικό Manhattan του 1979.

Επιμένουμε κωμικά μα ευρωπαϊκά, πηγαίνοντας στο Παρίσι του μέλλοντος με οδηγό το Ζακ Τατί και το alter ego του, τον κύριο Ιλό, στο αξεπέραστο Playtime του 1967. Μία φουτουριστική εκδοχή του δικού του Σαν Φρανσίσκο μας δίνει και ο Spike Jonze στο Δικός της (Her) του 2013, μία υπέροχη ιστορία για την ανθρώπινη φύση, τα συναισθήματα και την τεχνητή νοημοσύνη.

Τέλος, το ξέχειλο από υπερκατανάλωση και υπερπληθυσμό Τόκιο, γίνεται το 2003 ο τέλειος καμβάς για τη Sophia Copolla να μας μαγέψει στο Οσκαρικό Χαμένοι στη μετάφραση (Lost in translation).

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.