Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 04:34

“Ελληνική Παραδοσιακή Βραδιά” από τον ΣΒΑΠ σε συνεργασία με τον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού

Σε μια εκδήλωση, γιορτή της Παράδοσης με τίτλο «Ελληνική Παραδοσιακή Βραδιά», που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, χορευτικές ομάδες του Ιδρύματος Πέτρου Ζήση τιμούν την Ελληνική Παράδοση, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19:15, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ψυχικού (Πλατεία Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού).

Το κοινό θα απολαύσει χορούς από τον Πόντο, την Κρήτη και τα νησιά μας, που θα αναδείξουν την ελληνική λεβεντιά αλλά και την παράδοση της χώρας δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, για την αθάνατη ελληνική ψυχή. Όπως αυτή διαιωνίζεται μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του λαϊκού μας Πολιτισμού.

Το Ίδρυμα Πέτρου Ζήση και οι εξαιρετικές χορευτικές του ομάδες: Καστοριά, Τήλος, Ρουμλούκι, Μαύρη Θάλασσα και Τζιά θα μας χαρίσουν ένα όμορφο μουσικοχορευτικό ταξίδι στα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας από την Κρήτη μέχρι τον Πόντο και τα νησιά μας.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των διαδημοτικών πολιτιστικών συναντήσεων «Εν Άστει» που συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) με τους Δήμους μέλη του με βασικούς στόχους τη διαδημοτική συνεργασία και αλληλεπίδραση, την ανάδειξη και την προβολή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Δήμων και τη διοργάνωση ποιοτικών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.