Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 01:08

“Δεν είμαι εγώ ή Η Λογική” από τον Σύλλογο Χαλανδρίου ΑΡΓΩ, στο 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου ΑΡΓΩ συμμετέχει στο 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Βορείων Προαστείων, που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ), παρουσιάζοντας το έργο «Δεν είμαι εγώ ή Η Λογική» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στις 8:30 μ.μ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο "Ηλέκτρα Αποστόλου" (Κουντουριώτου & Νεότητος, στο Ηράκλειο).

Σκηνοθεσία/διδασκαλία/προσαρμογή/μουσική επιμέλεια: Ιωάννα Μπακαλάκου

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Καίτη Σιούτη, Μαριάννα Μανταγάρη, Σοφία Λιπαντετζόγλου, Ζιμνάχερ Γκαμπριέλε, Ανδρέας Ζηρογιάννης, Αντώνης Δημητριάδης, Αλέξης Καϊμάκης, Μάξιμος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Λούσης, Θεοδώρα Λευκιμμιάτη, Νίκος Μέτζας, Δήμητρα Χαλαυτή, Αποστολία Ευθυμίου, Βικτώρια-Ίρις Καϊματζόγλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Υπόθεση του έργου:

Ο καθηγητής φυσικομαθηματικός Πέτρος Παπαπέτρου, ταγμένος στην επιστήμη του και θιασώτης της απόλυτης λογικής μένει απέναντι από τον Πετράκη Παπαπέτρο καθηγητή ξένων γλωσσών και θιασώτη του έρωτα και της καλοπέρασης. Η αλληλογραφία, οι ζωές τους και τα σπίτια τους μπερδεύονται με έναν ξεκαρδιστικό τρόπο, οδηγώντας τον Πέτρο Παπαπέτρου μέσα από τη λογική στον απόλυτο παραλογισμό να πιστεύει πως κάνει διπλή ζωή. Το κουβάρι μπλέκεται και ξεμπλέκεται χαρίζοντας άφθονο γέλιο και μια τραγική, για τον καθηγητή μας, διαπίστωση: η Λογική μονάχη της δεν αξίζει τίποτα αν δεν συνοδεύεται κι από την Φαντασία!

Μια κωμωδία καταστάσεων που δανείζεται στοιχεία από τις slapstick κωμωδίες, τον βουβό κινηματογράφο, την clownery και τους διεθνείς κώδικες της κωμικής τέχνης για να προσφέρει πηγαίο γέλιο και κέφι. Προσθέτουμε τραγούδι και χορό, την ομαδικότητα και την συνεργασία των μελών της ομάδας μας και είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρουμε στο κοινό μια ευχάριστη θεατρική εμπειρία.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.