Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 11:25

“Μαύρο μου χελιδόνι”: Παραμύθια και τραγούδια από όλο τον κόσμο στη Ρεματιά

Την παράσταση «Μαύρο μου χελιδόνι» με παραμύθια και τραγούδια από τον Παναγιώτη Τερζάκη και την Εύη Γεροκώστα παρουσιάζει ο Σύλλογος Προστασίας Ρεματιάς στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 - Νύχτες Αλληλεγγύης την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Αφηγήσεις και τραγούδια μαγείας, αγάπης, αναζήτησης, νόστου, αφηγήσεις και τραγούδια για τη φύση, με τη συνοδεία της λύρας και των κρουστών, γίνονται οδηγός σε ένα μουσικό ταξίδι με ιστορίες βαθιά ανθρώπινες, ρυθμούς ζωηρούς και παραδοσιακές μελωδίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για να μας φανερώσουν «όσα με λόγια δεν τολμάμε να πούμε».

Παναγιώτης Τερζάκης, τραγούδι, κιθάρα
Εύη Γεροκώστα, αφήγηση
Γιώργης Βροντινάκης, λύρα, λαούτο
Νάνσυ Αγγελάκη, κρουστά

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και σε ενήλικες.

Ο Παναγιώτης Τερζάκης και η Εύη Γεροκώστα συνεργάζονται από το 2011 και αφηγούνται και τραγουδούν παραμύθια ανά την Ελλάδα. Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες υπαίθριους φυσικούς χώρους, ξωκλήσια, δάση, αμμουδιές παρουσιάζοντας μουσικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ άλλων έχουν βρεθεί στο Φεστιβάλ Παραμυθιών Κέας, στο «Σχολείο Παιχνιδιού», στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, στη Ρεματιά Χαλανδρίου, στην Αμοργό, καθώς επίσης στα θέατρα «Χώρος Τέχνης Ασωμάτων» και ELIART και δεκάδες ακόμη χώρους ανοίγοντας τον δρόμο για παραστάσεις παραμυθιών σε μέρη απίθανα, παραμυθένια.

Ελεύθερη είσοδος

Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.