Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 02:29

Ο Σύλλογος Χαλανδρίου ΑΡΓΩ για την Ημέρα της Γυναίκας

Ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» στέλνει το δικό του μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας:

Iδού, αυτές οι γυναίκες φέρνονται θαυμαστά·
αυτές είναι μεγαλόψυχες, και λένε ότι μαθαίνουν από μας·
δε δειλιάζουν, μολονότι τους επάρθηκε η ελπίδα που είχαν να γεννήσουν τέκνα για τη δόξα και για την ευτυχία.
Eμείς λοιπόν μπορούμε να μάθουμε απ’ αυτές και να τες λατρεύουμε έως την ύστερην ώρα...

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ - Ελεύθεροι Πολιορκημένοι 

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Αυτές τις μέρες που η άσκηση βίας προς τους συναθρώπους μας - μικρούς και μεγάλους - έχει γίνει καθημερινότητα και έχει συγκλονίσει την κοινωνία μας, εμείς θα σταθούμε σήμερα σε ένα από τα μεγάλα θύματα της βίας, ενδοοικογενειακής, κοινωνικής και επαγγελματικής. Στις γυναίκες, καθώς σήμερα είναι η Ημέρα της γυναίκας.

Στις συνθήκες της πανδημίας η ανεργία των γυναικών αυξήθηκε με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς απ' ότι αυτή των ανδρών, αναδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά, το χάσμα του φύλου.

Σ' αυτές τις συνθήκες όμως, οι γυναίκες στέκονται και πάλι στην πρώτη γραμμή. Οι γιατρίνες, οι νοσηλεύτριες, οι μαίες, οι καθαρίστριες στα νοσοκομεία, εργάζονται ατέλειωτες ώρες, πολλές φορές με ελλιπή προστατευτικά μέτρα, με το φόβο μήπως μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Καθημερινά αντιμετωπίζουν το θάνατο. Όλα αυτά, με χαμηλότερες αμοιβές.

Πολλές είναι οι καταγγελίες του γυναικείου πληθυσμού στον τομέα της κορωνο-υγείας και όχι μόνο. Οφείλουμε όλοι να τις ακούσουμε, να νοιαστούμε!

Για αυτή την ιδιαίτερη ημέρα αφιερώνουμε στις σημερινές γυναίκες της πανδημίας δυο χαρακτηριστικούς στίχους του Διονύση Σολωμού από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και έναν πίνακα του Pablo Picasso.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.