Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 15:21

“Ελένη” του Γιάννη Ρίτσου και “Όλα είναι μουσική”, στο Θέατρο Ρεματιάς

Τη θεατρική παράσταση “Ελένη” του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη καθώς και τη συναυλία - μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά “Όλα είναι μουσική” από την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 “Νύχτες Αλληλεγγύης” , το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου, αντίστοιχα.

“Ελένη” του Γιάννη Ρίτσου
Μια παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη στη Ρεματιά

Τη θεατρική παράσταση “Ελένη” του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και ερμηνεία Βερόνικας Αργέντζη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 “Νύχτες Αλληλεγγύης”, το Σάββατο 18 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ.

Στην “Ελένη” του, ο Γιάννης Ρίτσος παρουσιάζει τη γυναίκα του αρχαιοελληνικού μύθου όταν έχει πια χάσει τη νεότητα, την «ωραιότητα» και μαζί την ταυτότητά της. Πρόκειται γα το πρώτο έργο του ποιητή που μεταφέρει στη σκηνή ο Δήμος Αβδελιώδης και η παράσταση -που έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017- έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Ο Γιάννης Ρίτσος, γράφοντας την “Ελένη”, καταθέτει ένα επίκαιρο ποιητικό έργο εθνικής αυτογνωσίας, αναζητώντας την ελευθερία και τη λύτρωση απ’ τα δεσμά μιας κατεστημένης σκέψης, ριζωμένης βαθιά στο παρελθόν, που δεν μας επιτρέπει να δούμε και να ζούμε το ιερό “τώρα”. Μέσα από έναν γκρεμοτσακισμένο, γερασμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και ματαιωμένων ονείρων, στον απόηχο ενός ολέθριου εμφύλιου, αναδύεται το φάσμα της “Ελένης”, ολοζώντανο, για να μας αποκαλύψει η ίδια μέσα από ένα νοητό καθρέπτη που βλέπουμε εμάς τους ίδιους, όλες τις αντιφατικές ανθρώπινες συμπεριφορές και πράξεις, που επέλεξαν οι Άνθρωποι διαχρονικά για να την κερδίσουν είτε σαν σύμβολο της ελευθερίας είτε σαν σύμβολο της αιώνιας θεϊκής ομορφιάς. Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά και ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας, που αναγνωρίζει τη ζωή και την ύπαρξη σαν ένα ανεπανάληπτο θαύμα».

Δήμος Αβδελιώδης

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.

Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Το ταμείο του θεάτρου δεν θα λειτουργεί για διάθεση δελτίων εισόδου.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

“Όλα είναι μουσική”
Συναυλία - Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά

Η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ βάζει τα καλοκαιρινά της και έρχεται να ξορκίσει όλα όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες και που συνεχίζουμε να ζούμε, με μια δροσερή παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική, τραγούδι και πολλές - πολλές ανατροπές.

“Ενώ η ενθουσιώδης Ορτανσία ολοκληρώνει -με τη βοήθεια των παιδιών- τη συγγραφή ενός υπέροχου παραμυθιού ο πονηρός Υάκινθος την αποθαρρύνει και προσπαθεί να την πείσει να παρατήσει, μια και για πάντα, τη συγγραφική της καριέρα. Η αρχή όμως έχει γίνει. Οι ήρωες της Ορτανσίας: η πανέμορφη Μάγισσα Σκουποξυλάνθη, ο πολύχρωμος Μπομπ ο Χαμαιλέοντας, ο μικρός Ερμής με τα μεγάλα του ψέματα, ο κύριος Γρουσουζέλος και οι αδίστακτοι Πειρατές της Τσιχλόφουσκας, ξεπηδούν μέσα από το παραμύθι της τραγουδώντας και φέρνουν τον Υάκινθο στα όριά του!”.

Στην παράσταση θα ακουστούν γνωστά τραγούδια του συνθέτη Άγγελου Αγγέλου και της στιχουργού Έμης Σίνη (ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και βραβευμένοι με Α’ Κρατικό Βραβείο), τόσο από τον δίσκο τους: «Ο Κόσμος Ανάποδα» όσο και από τις παραστάσεις τους με την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ: «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», τις ιστορίες του «κύριου ΚΙΧ» και το «Απαγορεύεται η Μουσική!».

* Οι παραστάσεις διεξάγονται λαμβάνοντας υπόψη όλους τους περιορισμούς για την προστασία της Δημόσιας υγείας και τηρούνται όλες οι οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Συντελεστές:

Τραγουδούν: Τίμος Δασκαλόπουλος, Μαρία Παπαγεωργίου, Παντελής Ραβδάς
Παίζουν: Άγγελος Αγγέλου: πιάνο, Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσσο, Διονύσης Βερβιτσιώτης: βιολί, Μαρίνος Γαλατσινός: κλαρινέτο, φλάουτο, μπάσο κλαρινέτο, σαξόφωνο τενόρο
Θεατρική δράση: Ελισσαίος Βλάχος, Έμη Σίνη
Μουσική - Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Κείμενο - Στίχοι: Έμη Σίνη
Ηχοληψία: Κυριάκος Νικολόπουλος
Αφίσα: Άγγελος Αγγέλου
Video Trailer: Γιώργος Ζιώτας

Κυριακή 19 Ιουλίου, ώρα 20:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς,
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
(υπάρχει χώρος στάθμευσης απέναντι από την είσοδο του θεάτρου στον πεζόδρομο του Προφ. Ηλία)
τηλ. επικοινωνίας: 210-6855898

Εισιτήρια - Πληροφορίες:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Ηλικίες: 3 - 10
Πληροφορίες στο 697-0029592 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημειώνεται ότι η παράσταση “Όλα είναι μουσική” έχει εισιτήριο που ορίζεται από την παραγωγή. Οι ενδιαφερόμενοι/ες προμηθεύονται τα εισιτήριά τους αποκλειστικά από την προπώληση του viva.gr καθώς δεν θα λειτουργεί ταμείο στο θέατρο στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και την αποφυγή συνωστισμού.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.