Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Jadi Carboni @ Dancevacuum 5,6,7 Ιουλίου 2014

on .

Exploration of Hidden Dimension

Εξερεύνηση της Κρυφής Διάστασης

Ένα μοναδικό σεμινάριο σύγχρονου χορού, που αφορά την ενίσχυση των ικανοτήτων Performans και Αυτοσχεδιασμού, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την γνωστή Ιταλίδα χορογράφο και χορεύτρια Jadi Carboni.

Στο Dancevacuum - Centre of Performing Arts,

Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Σάββατο 5 Ιουλίου, 5:30 - 8:30 μ.μ
Κυριακή 6 Ιουλίου, 5:30 - 9:30 μ.μ
και Δευτέρα 7 Ιουλίου, 5:30 - 9:30 μ.μ.

Διάρκεια σεμιναρίου: 11 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ

Υποβολή συμμετοχών: έως 15 Ιουνίου 2014

Πληροφορίες και εγγραφές: 697-4924991

To σεμινάριο διερευνά και αναλύει τον χρόνο, τον χώρο και τις βασικές αρχές της σωματικότητάς μας, προσφέροντας την ευκαιρία τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα να φιλοσοφήσει.
Αποσκοπεί στην βελτίωση της ικανότητας που διαθέτει ο καθένας μας να συνθέτει στιγμιαία στον αυτοσχεδιασμό και να αντιδρά άμεσα, ενώ χορεύει με τον / την παρτενέρ.
Στην καθημερινότητα η ζωή μπορεί να συνδεθεί με ένα «αυτοσχέδιο σκορ»… Η πράξη, οι πράξεις είναι εκεί κάθε στιγμή στη ζωή μας όμως, προκειμένου να είμαστε δυναμικοί και περισσότερο αποτελεσματικοί στη δράση μας είναι σημαντικό να ερευνούμε και να βιώνουμε τα στοιχεία εκείνα, τα οποία πραγματικά «τροφοδοτούν» την πράξη και την εξάσκηση.
Στο πλαίσιο της δυναμικής λοιπόν, που θα βρεθούμε, θα σεβαστούμε τις ανάγκες του καθενός από μας, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα, τις σιωπές, τα κενά μεταξύ αυτών, ενώ θα μάθουμε να είμαστε περισσότερο παρόντες στο «εδώ και τώρα» συνδεόμενοι με τη δημιουργική μας ενέργεια.

Κάθε μέρα του μαθήματος ξεκινά συντονίζοντας τις αισθήσεις μας: αυξάνουμε τη συνειδητότητα, την αντίληψη μας για το αυθεντικό σώμα παρατηρώντας τα μοτίβα της αναπνοής μας και τη συχνότητά της. Ακολουθούν ποικίλες ασκήσεις προθέρμανσης, συμπεριλαμβάνοντας διαφορετικές τεχνικές “bodywork” για να προετοιμάσουμε το σώμα και να «εμπνεύσουμε» την αποφασιστικότητά μας.
Ο Χρόνος και ο Χώρος σε συνδυασμό με το Ζήτημα, το εκάστοτε θέμα σημαδεύουν τη ζωή μας και σχηματοποιούνται σε διάφορες φόρμες και ποιότητες. Για το λόγο αυτό, κάθε μέρα επικεντρωνόμαστε είτε σε στοιχεία του χρόνου είτε του χώρου, ανακαλύπτοντας το μυστικό και τη μαγεία τους, ενώ θα καταδυόμαστε στις άπειρες δυνατότητες του σώματος στο πλαίσιο του χωροχρόνου.
Τέλος, θα αναπτύξουμε και θα παίξουμε με το υλικό μας  εξερευνώντας διαφορετικά εργαλεία σύνθεσης μίας αυτοσχεδιαστικής χορογραφίας, βιώνοντας την εμπειρία του σόλο αλλά και της ομαδικής εργασίας με «εργαλεία» όλα αυτά που είναι ήδη διαθέσιμα για μας.
“Αντιλαμβανόμαστε τα ζητήματα ως χρόνο, χώρο, δυναμικές, φόρμες και παρουσία μαθαίνοντας να συνειδητοποιούμε βαθιά τα αυθεντικά μας σώματα”.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς ή απλώς σε όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και να αναπτύξουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες.

Η Jadi Carboni γεννήθηκε στην Ιταλία, όπου αποφοιτά από την Εθνική Ακαδημία Χορού στη Ρώμη (2001) και για δύο χρόνια χορεύει στην Ομάδα Χορού “Danza Ricerca” της Daniela Capacci.
To 2001 κερδίζει υποτροφία στη Μπιενάλε της Βενετίας και συνεχίζει τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι. Το 2002 μετακομίζει στο Βερολίνο, όπου εμβαθύνει στη μελέτη διαφόρων τεχνικών αυτοσχεδιαμού και body work, όπως Contact Ιmprovisation, και λαμβάνει μέρος σε διεθνή Φεστιβάλ, Θέατρο Δράσης, Body Mind Centering, Aikido και Thai chi και Zen Therapy.
Δουλεύει σε διαφορετικά projects και συνεχίζει τις σπουδές της στο πλευρό των Julian Hamilton, Stephanie Maher, Kathleen Hermersdorf, Ka Russel, Kirstie Simson, Kathy Duck, Vincent Cacialano, Karl Jay Lewin, Meg Stuart.
To 2003 γίνεται δεκτή στο “School for New Dance Development”(SNDO) στο Άμστερνταμ και εξασκεί Kundalini, Vinyasa Yoga, διαφορετικές τεχνικές διαλογισμού και Alexander Techniques.
Το 2006-07 περιόδευσε με διάφορα projects στην Αγγλία και στη Σκωτία ενώ σπούδασε ακόμη, ‘Butho’ στο Νέο Μεξικό ενώ αργότερα περιόδευσε στο Βερολίνο με την Ομάδα ‘Dalma Primordial Science’. Στη διάρκεια των ετών 2007-08 ταξίδεψε στο Άμστερνταμ και στην Αυστρία στα πλαίσια της συνεργασίας της με το ‘Senslabor Theater’.
Συνέχισε την εκπαίδευσή της στις Πιλάτες, στο Σωματικό Θέατρο, στην Capuera και έκανε μαθήματα Πειραματικής Φωνητικής. Στο τέλος του 2009 θα επιστρέψει για άλλη μία φορά στο Βερολίνο για να αρχίσει να διδάσκει σε διάφορα σχολεία και σε διεθνή φεστιβάλ ‘Contact Improvisation’ στη Βραζιλία, στην Ιταλία και στην Πολωνία.
Το 2010 εργάζεται με την Paulina Swiecanska στο Warshau και κατά τη διάρκεια των ετών 2011-13 δουλεύει ως χορογράφος και χορεύτρια για διαφορετικούς θεατρικούς παραγωγούς και παίρνει μέρος σε μία αγγλική Ομάδα χορευτών και ταχυδακτυλουργών, ονόματι ‘Feeding the Fish’.
Το 2013 κερδίζει το ‘El Ray Award’ για τη ταινία "Is that the question?” σε σκηνοθεσία της Joanne Rousset στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βαρκελώνης (Βarcelona Film Festival). Βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία πρωταγωνιστικού ρόλου. Φέτος συνεργάστηκε με τη Sasha Walz για ένα project στο Karlsruhe και ξεκίνησε ως ελεύθερος επαγγελματίας και συνεργάτης στη ‘Staat Oper’ του Βερολίνου και διδάσκει χορό στην επαγγελματική σχολή Παραστατικών Τεχνών του Βερολίνου ‘ Die Etage’. Επίσης, εξασκεί Gyrokinesis.
Η προσωπικότητα της Jadi αναπτύσσεται δια μέσω της ενσωμάτωσης διαφορετικών χοροθεατρικών κλάδων και κατευθύνσεων, εκπαίδευση φωνής και τεχνικών άσκησης του σώματος (bodywork). Στη διδασκαλία της επικεντρώνεται στον κορμό, τον «σπόρο του κέντρου» του σώματος σε σύνδεση με το βάρος του, με τη βαρύτητα και την παρουσία του σώματος στο χώρο.
Η χορογράφος και χορεύτρια εμπνέεται ιδιαίτερα από την περισυλλογή της φύσης και τη δυαδικότητα των πραγμάτων. Η κίνησή της ρέει ανάμεσα σε γη και ουρανό, υποστηριζόμενη από την αναπνοή. Παίζει με τον χρόνο, τον χώρο και τις ποιότητες της κίνησης, οδηγώντας την έρευνά της προς την χορογραφία και την στιγμιαία σύνθεση, καθώς και προς την κατεύθυνση μίας περισσότερο θεραπευτικής οδού.

Πηγή: dancevacuum.blogspot.gr