Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 15:36

Αποσπάσματα από τη μοναδική συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Ήταν Τετάρτη 29 Αυγούστου του 2018 όταν ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσίασε μια μοναδική συναυλία με τρία πιάνα, τρεις φωνές κι ένα πνευστό,  αποκλειστικά στο Φεστιβάλ Ρεματιάς "Νύχτες Αλληλεγγύης".

Στη μουσική παράσταση "Ποίηση και Μουσική", που απόλαυσαν περισσότεροι από 2000 θεατές στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, ο αείμνηστος συνθέτης παρουσίασε για πρώτη φορά με τρία πιάνα τα ποιήματα του Νίκου Καββαδία. Η βραδιά περιελάμβανε έργα μελοποιημένης ποίησης του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Γιάννη Ρίτσου αλλά και των σύγχρονων ποιητών της μεταπολεμικής γενιάς Χριστόφορου Λιοντάκη και Κώστα Παπαγεωργίου. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης και Γιώργος Μεράντζας, ενώ μια από τις πιο "δυνατές" στιγμές της συναυλίας ήταν όταν από το πιάνο του, ακούστηκε ο Θάνος Μικρούτσικος: «Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...».

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο προσωπικός τόνος με τον οποίο μίλησε o Θάνος Μικρούτσικος στο κλείσιμο της βραδιάς για να πάρει ως απάντηση από το κοινό το πιο θερμό χειροκρότημα: «Σας ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνετε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Κι εγώ προσωπικά σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη δύναμη που μου δίνετε. Τα προβλήματά μου είναι γνωστά αλλά θα τα νικήσω».

Video από τη συναυλία στο Θέατρο Ρεματιάς:

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.