Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 15:08

Συνταγογραφώντας την Ανάγνωση: "Άντρας της γυναίκας του" του Luigi Pirandello, στο Αετοπούλειο

syntagografwntas

Οι βιβλιοθηκονόμοι της Βιβλιοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου προτείνουν στους αναγνώστες μια άλλου είδους προσέγγιση της λογοτεχνίας. Με την ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων ελλήνων και ξένων συγγραφέων, η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά και να αποδειχθεί αποτελεσματικό εργαλείο για βιβλιοθεραπεία. Κάθε μήνα ορμώμενοι από ποικίλης μορφής λογοτεχνικά κείμενα (ποίηση, μυθιστόρημα, δοκίμιο κ.λπ.) προσεγγίζουν και συζητούν ένα θέμα.

Την ομάδα συντονίζει ο ψυχολόγος Δημήτριος Μαγριπλής.

Συνάντηση ομάδας:

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο "Άντρας της γυναίκας του" του Luigi Pirandello, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:30, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18 - Χαλάνδρι, τηλ. 210-6820464).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Άνθρωπος συνηθισμένος και χωρίς ιδιαίτερα προσόντα ο Μπουτσόλλο αφιερώνεται στην προώθηση της ταλαντούχας γυναίκας του. Η προσπάθειά του αυτή τον απορροφά τόσο πολύ, που καταντά σκοπός και λόγος της ζωής του. Η απόλυτη αλλοτρίωσή του δεν αργεί να καταντήσει πιεστική για τη γυναίκα του και οι σχέσεις του ζευγαριού φορτίζονται.
Η γέννηση και ο θάνατος ενός παιδιού συμβάλλουν στο σπάσιμο του δεσμού τους και στη διάλυση του γάμου τους. Ο Μπουτσόλλο, μην έχοντας άλλο λόγο ύπαρξης βυθίζεται στην παράνοια και δημιουργεί ένα δικό του κόσμο όπου εξακολουθεί να φροντίζει αδιάκοπα κ' επίμονα για την καριέρα της γυναίκας που πια δεν έχει.

antras luigi

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.