Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 01:14

Συνταγογραφώντας την Ανάγνωση: "Οι Δούλες" του Jean Genet, στο Αετοπούλειο

syntagografwntas

Οι βιβλιοθηκονόμοι της Βιβλιοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου προτείνουν στους αναγνώστες μια άλλου είδους προσέγγιση της λογοτεχνίας. Με την ανάγνωση επιλεγμένων κειμένων ελλήνων και ξένων συγγραφέων, η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά και να αποδειχθεί αποτελεσματικό εργαλείο για βιβλιοθεραπεία. Κάθε μήνα ορμώμενοι από ποικίλης μορφής λογοτεχνικά κείμενα (ποίηση, μυθιστόρημα, δοκίμιο κ.λπ.) προσεγγίζουν και συζητούν ένα θέμα.

Την ομάδα συντονίζει ο ψυχολόγος Δημήτριος Μαγριπλής.

Συνάντηση ομάδας:

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο "Οι Δούλες" του Jean Genet, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:30, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18 - Χαλάνδρι, τηλ. 210-6820464).

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Νομίζατε πως όλα σας επιτρέπονται, ε; Οχυρωθήκατε πίσω από τα χρυσά σας χαρακώματα. Κρυφτήκατε πίσω από ψηλούς πύργους και ουρανοξύστες, σε ακριβά ξενοδοχεία και τράπεζες, σε πολυώροφα γραφεία και βίλες. Κρυφτήκατε πίσω από την οθόνη της τηλεόρασης και μας ψιθυρίζετε παραμύθια κάθε βράδυ. Κάνατε λάθος όμως στους λογαριασμούς σας! Είμαστε και εμείς εδώ-οι Δούλες!».

H Σολάνζ και η Κλαίρη είναι δύο κορίτσια που ζουν ως εσώκλειστες υπηρέτριες σε ένα πλούσιο μεγαλοαστικό σύγχρονο σπίτι. Η επιβεβλημένη εκβιαστική καθημερινότητα, η υπακοή, η διαρκής αίσθηση εγκλωβισμού, η ερωτική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους μέσα στα χρόνια και το μίσος τους για τα αφεντικά, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα σεξουαλικών διαστροφών, καταστροφικής μανίας, δολοφονικών ενστίκτων και πόθου για εξέγερση και απελευθέρωση.

oi doules

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.