Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 22:41

"Λόγια φτερά, λόγια σπαθιά": Αφήγηση δημοτικής ποίησης, στο Αετοπούλειο

logia ftera spathia

Αφηγηματική παράσταση δημοτικής ποίησης με τίτλο "Λόγια Φτερά, Λόγια Σπαθιά", θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18). 

Η δημώδης ελληνική ποίηση είναι κοινόκτητο δέντρο πολύκλαδο αειθαλές και αιωνόβιο με ρίζες στο γόνιμο έδαφος της αρχαιότητας, με κορμό γιγαντωμένο στα ηρωικά βυζαντινά χρόνια και με κλαδιά που αναθάλλουν στα χρόνια των επαναστάσεων.

Το Π.Ε.Π.ΛΟ. (Πειραματικό Εργαστήριο Προφορικής Λογοτεχνίας), συνεχίζοντας την ιδέα του Φαρενάιτ 451*, είναι μια ομάδα ανθρώπων που αντιστέκονται και δραστηριοποιούνται ενάντια στο ρεύμα της αποδόμησης, της πνευματικής εξαθλίωσης και της εξαφάνισης ή και, διαστρέβλωσης των σημασιών που προωθεί και επιβάλει η εκάστοτε τυρανία.

Με συγκίνηση και σεβασμό, οι αφηγητές του Π.Ε.Π.ΛΟ. υπενθυμίζουν και αναδημιουργούν τα λογοτεχνικά αριστουργήματα της δημοτικής μας ποίησης σε προσωπικές συνθέσεις διατηρώντας παράλληλα τον συλλογικό χαρακτήτα, τη δύναμη και την ελευθερία που τα διέπει ως αξία και ως αρχή.

Αφηγητές και μουσικοί μεταφέρουν τη δύναμη του Έρωτα, την αφοσίωση και τη συναίσθηση του Χρέους, την Ομορφιά και το αντάλλαγμα που ζητά, τον πόνο της Ξενιτιάς, την Λεβεντιά και την Ανδρεία, μέσα από ακραία περιστατικά του ανθρώπινου βίου, έτσι όπως τα κατέγραψε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

*Φαρενάιτ 451: ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρέυ Μπράντμπερυ

Αφηγητές με αλφαβητική σειρά:
Μάνια Βρανοπούλου, Ρόδω Ζαζοπούλου, Μάγδα Κοσσίδα, Μαρία Κοψαχείλη, Ασπα
Ταλλιαδώρου, Δημοσθένης Χαρούλης, Ελεάνα Χατζάκη
Επιμέλεια κειμένων: Μάγδα Κοσσίδα
Μουσική επιμέλεια: Ασπα Ταλιαδώρου
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Βουρνάς - ούτι, φλογέρα, Μαρία Κοτσίρη - πολίτικο λαούτο, κρουστά
Παραγωγή: Μάγδα Κοσσίδα

logia ftera spathia afisa

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.