Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

"Οι Έλληνες ποιητές σε παραδοσιακούς δρόμους", στο Ίδρυμα Ζήση

on .

xalkias idryma zhsh xalandri

"Οι Έλληνες ποιητές σε παραδοσιακούς δρόμους"

Λάκης Χαλκιάς - Όμιλος Ελληνικών Τεχνών
Κυριακή 4 Νοεμβρίου / Ίδρυμη Ζήση

Ο Όμιλος Ελληνικών Τεχνών και ο Λάκης Χαλκιάς παρουσιάζουν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 την παράσταση “Οι Έλληνες ποιητές σε παραδοσιακούς δρόμους”.

Πρόκειται για ένα απόλυτα γοητευτικό έργο, το οποίο αποτελείται από μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων ποιητών, με την μέθοδο που γίνονται τα δημοτικά τραγούδια, σε ρυθμούς δηλαδή και δρόμους δημοτικής μουσικής. Την πρωτότυπη μελοποίηση έχει κάνει με εξαιρετικό τρόπο ο Τάσος Φωτόπουλος, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Σίμωνα Καρρά. Το πραγματικά πρωτοποριακό αυτό έργο στην σύλληψή του συνιστά μια καλλιτεχνική πρόταση, η οποία ανοίγει δρόμους για νέες συνθέσεις στην ποίηση και τη μουσική με βάση τους παραδοσιακούς μας δρόμους.

Ανθολογούνται οι ποιητές: Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Οδυσσέας Ελύτης, Νικηφόρος Βρεττάκος, Γιάννης Ρίτσος, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Μιλτιάδης Μαλακάσης, Ιωάννης Πολέμης, Αθανάσιος Χριστόπουλος, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Αργύρης Εφταλιώτης, Γεώργιος Αθάνας, Παύλος Νιρβάνας, Μαρία Πολυδούρη και Κούλης Αλέπης.

Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά στη σκηνή ανεβαίνουν η παραδοσιακή ορχήστρα και τραγουδιστές του Ομίλου Ελληνικών Τεχνών. Η ξεχωριστή αυτή συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στο Ίδρυμα Πέτρου Ζήση (Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι) στις 20:30.

Τραγουδούν:

Λάκης Χαλκιάς, Νότα Καλτσούνη, Ξένια Ροδοθεάτου, Μαρία Φωτοπούλου, Χρύσα Λουπασάκη, οι μικροί Ανδρέας και Μελαχροινός Αλεξίου και Δημήτρης Ξηρόμαμος και η χορωδία του Ομίλου Ελληνικών Τεχνών

Τιμή εισιτηρίου: 10€
Άνεργοι - πολύτεκνοι - φοιτητές - μαθητές: 5€
Έκδοση εισιτηρίων στο ταμείο του Ιδρύματος πριν την έναρξη της συναυλίας.

Κρατήσεις: http://oet.gr/kratisi

Πληροφορίες: 210-3836754, 6988-035642