Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο Βασίλης Λέκκας στο Θέατρο Ρεματιάς: "Film Noir"

on .

lekkas rematia

Μια μουσική παράσταση με τον Βασίλη Λέκκα φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 "Νύχτες Αλληλεγγύης" την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση, που είναι βασισμένη στη νέα ομότιτλη δισκογραφική δουλειά του καλλιτέχνη υπόσχεται να μας αποκαλύψει την αισθαντική - κινηματογραφική ατμόσφαιρα του "Film Noir".

Ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο βασισμένο στη συνεργασία του με σπουδαίους έλληνες συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, με τους οποίους συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν και τραγούδια άλλων σημαντικών συνθετών, με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο καλλιτέχνης, όπως οι Γιάννης Σπάθας και Γιώργος Τρανταλίδης ενώ δεν θα λείψουν και ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Ο Βασίλης Λέκκας, με τον Γιώργο Σαλτάρη στο πιάνο, θα ερμηνεύσει τραγούδια «που εντάσσονται στη νεότερη μυθολογία του τόπου μας» καθώς αποτελούν όχι μόνο έργο σημαντικών συνθετών αλλά και ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης, ο Μ. Ελευθερίου, Σάννυ Μπαλτζή, Γιάννης Σπυρόπουλος (Μπαχ) κ.ά.

Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.