Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

"Συνάντηση" Ουρανίας Βολονάκη - Εύας Μελά: Έκθεση ζωγραφικής στην Γκαλερί Χρυσόθεμις, στο Χαλάνδρι

on .

mela eva xryssothemis

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής των Ουρανίας Βολονάκη και Εύας Μελά

"Συνάντηση".

Εγκαίνια: Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα 19:30

Επιτυχημένα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής "Συνάντηση" στην Γκαλερί Χρυσόθεμις, στο Χαλάνδρι

H Ουρανία Βολονάκη σημειώνει για τη δουλειά της:

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται μια σειρά από έργα με κύριο θέμα τους τη σύνδεση της τέχνης με την εργασία. Για χιλιάδες χρόνια η τέχνη ήταν συγχωνευμένη με την εργασία. Η τέχνη, όπως και κάθε μορφή εργασίας, είναι η συνειδητή, σκόπιμη δραστηριότητα του ανθρώπου για να ιδιοποιηθεί, να οικειοποιηθεί, να "εξανθρωπίσει" τη φύση, την κοινωνία και τον εαυτό του, να φέρει τον κόσμο στα ανθρώπινα μέτρα. Οι ταρσανάδες με τις βάρκες, οι μεταλικοί σωλήνες από τη δουλειά στο χώρο του μετάλλου, οι πάγκοι με τα εργαλεία του καλλιτέχνη, δουλεμένα με ακρυλικά χρώματα, είναι όλα τους πλευρές από διαφορετικούς χώρους δουλειάς, που συναντιούνται με την εργατική δύναμη που τα μεταμορφώνει σύμφωνα με τους ανθρώπινους σκοπούς και ανάγκες. Μέσα από τα έργα που παρουσιάζονται, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος του εργαζόμενου στην παραγωγή και στην κοινωνία.

volonakh mela xryssothemis

H Εύα Μελά μάς εξηγεί:

Δύσκολο κανείς να πει δυο λόγια για τη δουλειά του. Στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται έργα που αποτελούν για μένα στην κυριολεξία ένα διάλειμμα, μια «ανάσα».. Μια «ανάσα» μέσα σε μια προσωπική ζωγραφική διαδρομή φορτισμένη από τα βάρη των καιρών... Και αυτή η «ανάσα» δεν είναι παρά η προσέγγιση τοπίων με αυγοτέμπερα, καθώς και προσώπων με την τεχνική της «νωπογραφίας (φρέσκο). Μαζί κι ένα σχέδιο με κάρβουνο και μελάνι με αφορμή την αληθινή ιστορία μιας γάτας που κι αυτή ταξίδεψε με τους πρόσφυγες... Από τη μια η φύση, με την αέναη ομορφιά της, και από την άλλη παιδιά-μετανάστες, παιδιά-πρόσφυγες παιδιά της Παλαιστίνης, τα μεγάλα θύματα των στρατιωτικών επεμβάσεων και του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Σημαντικό κίνητρο γι' αυτή την έκθεση, η «συνάντηση» με τη δουλειά της φίλης ζωγράφου Ουρανίας Βολονάκη. Μέσα από διαφορετικούς δρόμους συναντώνται προθέσεις και αποτελέσματα, δίνοντας την ευκαιρία για ένα διάλογο...

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

gallery xrysothemisxalandri

Καλογρέζης 14, Πλατεία Χαλανδρίου (χάρτης
τηλ. 210-6811418
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
site: www.chryssothemis.com

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή: 11:00-14:00 & 19:00-21:00
Σάββατο: 11:00-15:00

Γκαλερί Χρυσόθεμις: Μια διαχρονική αίθουσα τέχνης στο Χαλάνδρι

volonakh

mela

volonakh mela 30 5 2

volonakh mela 30 5

volonakh mela 30 5 3