Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 18:28

Hμερίδα Mozart/Deconstruction με τον Γιάννη Αγγελάκη, στο Αετοπούλειο

mozart afisa

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Χαλανδρίου διοργανώνουν την ημερίδα - εργαστήριο Mozart/Deconstruction - Μότσαρτ/Αποδόμηση για νέους συνθέτες, μουσικούς αλλά και το ευρύτερο φιλόμουσο κοινό, με τον διακεκριμένο συνθέτη και υποψήφιο διδάκτορα του Νew York University, Γιάννη Αγγελάκη.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Kέντρο (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι) την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. και από τις 5:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Ακρόαση (με οπτικοακουστικά μέσα) της συναυλίας που δόθηκε στις 29 Μαρτίου 2017 στο DiMenna Center της Νέας Υόρκης με το κουαρτέτο εγχόρδων Momenta Quartet.

Θα ακουστούν τα έργα:

α) Γιάννη Αγγελάκη, Institution Imaginaire for string quartet (Φαντασιακή Θέσμιση για κουαρτέτο εγχόρδων) - έργο εμπνευσμένο από το δεύτερο έργο της συναυλίας.

β) W.A.Mozart, PianoConcerto No.12 (KV.414 in A major, στη διασκευασμένη του μορφή -από τον ίδιο τον Mozart- για σόλο πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων).
Ερμηνεύει το κουαρτέτο εγχόρδων Momenta Quartet με σολίστ τη Νεφέλη Μούσουρα. 

  • Διάλεξη του συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη με θέμα την παρουσίαση των παραπάνω έργων και ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.
  • Μαθήματα. Ο συνθέτης θα σχολιάσει έργα των ενεργά συμμετεχόντων και θα συζητήσει μαζί τους θέματα σχετικά με την τεχνική και την αισθητική τους.

- Για την ακρόαση της συναυλίας και της διάλεξης από το ευρύ κοινό η είσοδος είναι ελεύθερη.
- Για τους ενεργά συμμετέχοντες μουσικούς και συνθέτες το ποσό συμμετοχής είναι 30 ευρώ.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε:
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210-6820464 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.