Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Αετοπουλείου διαβάζει "Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ"

on .

theios avraam xouzourh

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαλανδρίου επέλεξε για τον Ιανουάριο να διαβάσει το βιβλίο "Ο θείος Αβραάμ μένει πάντα εδώ" της Έλενας Χουζούρη (εκδόσεις Πατάκη).

Η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:30, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18 - Χαλάνδρι, τηλ. 210-6820464).

Καλεσμένη της Λέσχης η συγγραφέας του βιβλίου Έλενα Χουζούρη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Πρέπει να ζήσεις. Να ζήσεις για να θυμάσαι. Γιατί μόνο έτσι δεν θα σβήσουν τα ίχνη»

Η υπόθεση ξεκινά από το παρόν –όπως συμβαίνει σε πολλά σύγχρονα ιστορικά μυθιστορήματα– και την Ισραηλινή Αλίζα που έρχεται στη Θεσσαλονίκη να κάνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές. Με τον πετυχημένο διακτινισμό της λογοτεχνίας μεταφερόμαστε στο 1931, όταν οι Εβραίοι της πόλης απολάμβαναν τον κοσμοπολιτισμό της, την άνεση και την ομαλή ζωή τους, πριν ξεκινήσουν οι φασίζουσες επιθέσεις και ταραχές.

Η γιαγιά της Αλίζα, η επτάχρονη δηλαδή Λούνα, με τα αδέλφια της Αλμπέρτο και Ρέινα, τους γονείς της που πλέον ανησυχούν, και τον «θείο» Αβραάμ αποτελούν τον πρώτο μικρό πυρήνα της δράσης. Συνεκτικός δεσμός ανάμεσα στο τώρα και στο τότε είναι τρεις φωτογραφίες που πυροδοτούν τη σκέψη της Αλίζα και την παρακινούν να ψάξει την ιστορία των προγόνων της.

Ποιος είναι τελικά ο Αβραάμ του τίτλου; Τι σχέση έχει με τα υπόλοιπα μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και γιατί «μένει πάντα εδώ»;