Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Καλλιτεχνικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Χαλανδρίου

on .

kallitexnika ergasthria poster

Καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου: 

  • Εργαστήριο φωτογραφίας: Φωτογραφία Δρόμου, δημιουργία Φωτο-ιστορίας

Απευθύνεται σε εφήβους και νέους από 15 έως 25 ετών. Στο εργαστήρι φωτογραφίας θα γίνουν μαθήματα για την Ιστορία της φωτογραφίας και τα είδη της - Πρακτική δίωρη εξάσκηση - Σωστή επιλογή φωτογραφιών (editing) - Λήψεις με κινητό. Παρουσίαση και συζήτηση για τη φωτογραφία δρόμου. Διάρκεια 6 μήνες με 2 ώρες την εβδομάδα.

  • Φωτογραφικό Εργαστήριο: Ο Λόγος στην Εικόνα

Απευθύνεται σε ενήλικες και αρθρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: α) διδασκαλία των βασικών στοιχείων τεχνικής, β) Φωτογραφική θεωρία και εφαρμογές και γ) Φωτογραφία στην πράξη, δημιουργία portfolio, έκθεση και photobook. Διάρκεια 7 μήνες με 2,5 ώρες την εβδομάδα.

  • Εργαστήριο σύγχρονης τέχνης: η ζωγραφική σήμερα

Απευθύνεται σε ενήλικες που έχουν διάθεση να γνωρίσουν παραδοσιακές τεχνικές αλλά κυρίως να πειραματιστούν με νέα μέσα και υλικά, αποκτώντας ταυτόχρονα βασικές γνώσεις όπως και ενημέρωση για τις εξελίξεις στη σύγχρονη τέχνη. Διάρκεια 7 μήνες με 3 ώρες την εβδομάδα.

  • Εργαστήριο βιβλιοδεσίας τέχνης

Απευθύνεται σε εφήβους και ενηλίκους από 16 ετών. Οι κύριοι τομείς που θα διδαχτούν είναι η γαλλική τεχνική - πρακτική άσκηση για το κάλυμμα με υφάσματα και χαρτιά βιβλιοδεσίας. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να συντηρούν τα βιβλία και απλούς κανόνες φροντίδας - προστασίας του βιβλίου, κάνοντας πρακτική με τα βιβλία της βιβλιοθήκης του Δήμου. Διάρκεια 7 μήνες με 2,5 ώρες την εβδομάδα.

  • Κινηματογραφικό εργαστήριο

"ήχος, κάμερα, πάμε! Από την θεωρία στην πράξη, μαθήματα σκηνοθεσίας κινηματογράφου".

Απευθύνεται σε ενήλικες και στόχος του είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με όλα τα στάδια της τέχνης του κινηματογράφου. Διάρκεια 7 μήνες με 2,5 ώρες την εβδομάδα.

  • Θεατρικό Εργαστήριο Νέων & Ενηλίκων

Απευθύνεται σε ηλικίες από 18 ετών. Η λειτουργία του γίνεται σε δύο τμήματα Αρχαρίων & Προχωρημένων. Στόχος του είναι η εξοικείωση με την Τέχνη του Θεάτρου και τη μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού, η ενίσχυση των εκφραστικών μέσων (σώμα, κίνηση, λόγος, φωνή), το ανέβασμα Θεατρικής Παράστασης. Διάρκεια 7 μήνες με 3 ώρες την εβδομάδα για κάθε τμήμα.

  • Θεατρικό Εργαστήριο για εφήβους

Απευθύνεται σε ηλικίες από 13 έως 15 ετών. Ένα θεατρικό εργαστήριο βασισμένο στις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, μέσα από τις διαφορετικές τεχνικές αυτοσχεδιασμού και παιχνίδια ρόλων, με τη βοήθεια της συγγραφής, της προσωπικής αφήγησης, της δημιουργικής κίνησης, της απεικόνισης και αποτύπωσης στο χαρτί. Διάρκεια 6 μήνες με 1,5 ώρα την εβδομάδα.

  • Θεατρικό Εργαστήριο για παιδιά

Απευθύνεται σε ηλικίες από 7 έως 12 ετών. Ένα θεατρικό εργαστήριο για μαθητές του Δημοτικού, που μέσα από θεατρικές ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και τεχνικές θεάτρου, προσφέρει την δυνατότητα να αναπτυχθεί η φαντασία και η ομαδικότητα. Η δραματοποίηση παραμυθιών, μύθων, αυτοσχέδιων ιστοριών και θεατρικών κειμένων, δίνει χώρο στην γνώση και την φαντασία, ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης. Διάρκεια 6 μήνες με 1,5 ώρα την εβδομάδα.

  • Εργαστήριο Παλαίωσης Επίπλων - Τεχνοτροπίες με χρώμα κιμωλίας

Απευθύνεται σε ενήλικες. Διάρκεια 1 μήνα με 2 ώρες την εβδομάδα. Μαθαίνουμε πώς αναπαλαιώνουμε έπιπλα και αντικείμενα από κάθε υλικό (μέταλλο, γυαλί, ξύλο, ύφασμα, μελαμίνη κ.λπ.) με διάφορες τεχνικές καλλιτεχνικού βαψίματος.

Για όλα τα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών. Προηγούνται οι δημότες και οι κάτοικοι Χαλανδρίου.

Το κόστος για τη συμμετοχή είναι 15,00 € η εγγραφή και 10,00 € μηνιαία εισφορά στο ταμείο του Δήμου Xαλανδρίου, Αγ. Γεωργίου 30, 1ος όροφος, Δευτέρα έως και Πέμπτη 08:00 έως 13:15.