Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 07:25


Τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από την πανδημία Covid-19 επέβαλαν το κλείσιμο των αθλητικών κέντρων του Δήμου Χαλανδρίου, απόφαση που είχε λάβει ο Δήμος πριν από τη θεσμοθέτησή τους.

Η καραντίνα που ακολούθησε και η ανάγκη να παραμείνουν οι πολίτες διασυνδε-Δεμένοι οδήγησε τη Διεύθυνση Παιδείας, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Χαλανδρίου να προχωρήσει στο εγχείρημα της παραγωγής προγραμμάτων γυμναστικής που μπορούν να εκτελεστούν στο σπίτι. Προγράμματα στα οποία έχουν πρόσβαση οι πολίτες μέσω του διαδικτύου.

Τα σχετικά βίντεο της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου διαδόθηκαν, αγαπήθηκαν και όπως διαβεβαιώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θα συνεχιστούν για όσο διάστημα τα δημοτικά αθλητικά κέντρα παραμένουν κλειστά για λόγους προστασίας από τον Covid-19.

«Μετά το πρώτο σοκ του εγκλεισμού, συνειδητοποιήσαμε ότι έστω και υπό αυτές τις συνθήκες η ζωή πρέπει να συνεχιστεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με σύμμαχο την τεχνολογία. Και εφόσον η διαπροσωπική επαφή διακόπηκε, οφείλαμε να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα άσκησης στο σπίτι με τα προγράμματα που ετοιμάζουν οι καθηγητές/τριες Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης. Κρίναμε αναγκαίο οι πολίτες να μην διακόψουν τη σωματική άσκηση, που από τη μια ενισχύει την άμυνά μας απέναντι στον κορωνοϊό και από την άλλη μας φέρνει πιο κοντά στην υιοθέτησης μιας διαφορετικής κουλτούρας, ενός πιο φυσικού τρόπου ζωής»», υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής.

Νέα προγράμματα και live streaming

O ίδιος δηλώνει ότι η παραγωγή των εν λόγω προγραμμάτων θα συνεχιστεί αμείωτη όσο τα αθλητικά κέντρα του Δήμου παραμένουν κλειστά και προαναγγέλλει ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και βίντεο με προγράμματα για παιδιά, με προγράμματα για κοινή εκγύμναση μικρών και μεγάλων και βέβαια με προγράμματα για ΑμεΑ.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού διερευνά μάλιστα αυτό το διάστημα τη δυνατότητα της υλοποίησης μαθημάτων μέσω live streaming.

H υλοποίηση αυτού του έργου δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την αμέριστη στήριξη των προπονητών και των προπονητριών της Διεύθυνσης, οι οποίοι αξίζουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ», όπως σημειώνει ο κ. Χάρης Μαυρουδής.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.