Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 19:09

gluehwein

Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για το πιο γλυκό, ζεστό και αρωματικό κρασί, το γιορτινό “Glühwein”.

Συστατικά

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 στικ κανέλας
  • 4 σπόρους κάρδαμο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 100 γρ. τζίντζερ
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 250 γρ. μέλι
  • 50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα

  • στικ κανέλας
  • ρόδι
  • δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Glühwein

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
  • Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.

Tips

Χρόνος εκτέλεσης: 10'
Χρόνος ψησίματος: 5'
Μερίδες: 4-6
Βαθμός δυσκολίας: 1 

Πηγή: akispetretzikis.com


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.