Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας»

on .

olivs

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου η εκδήλωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» στον φιλόξενο χώρο του εστιατορίου «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» στο Χαλάνδρι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την7η Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος.

Στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 30 δημοσιογράφοι της γαστρονομίας και του τουρισμού, αλλά και επαγγελματίες του γαστρονομικού τομέα, ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους η κα Αδαμαντία Τζανετέα, Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, ο κος Δημήτριος Πολλάλης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο κος Γεώργιος Πίττας μέλος του Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του «Ελληνικού Πρωϊνού».   

Την εκδήλωση άνοιξε ο γνωστός σκηνοθέτης και Πρόεδρος της «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού» κος Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη δράση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν παραγωγοί μέλη της εταιρείας μας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που ακολούθησε.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι καλεσμένοι πέρασαν στον μπουφέ όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δημιουργίες που είχε ετοιμάσει ο σεφ του εστιατορίου κος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με παραδοσιακά ζυμαρικά, σύγκλινο, χωριάτικο λουκάνικο, βιολογικό κοτόπουλο, πέστροφα και σολωμό, και φυσικά ελιές, παξιμάδια και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Το γεύμα συνόδευσαν κρασιά από οινοπαραγωγούς του νομού και έκλεισε με τοπικά γλυκίσματα όπως αμυγδαλωτά Mονεμβασιάς, παστέλι αλλά και μελιτόκρασο.

Όλα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν από το σεφ και δοκίμασαν οι  παρευρισκόμενοι ήταν παραγωγών μελών της «Γιορτής Ελιάς και Λαδιού». 

Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για τα εγκαίνια της 7ης Έκθεσης Λακωνικών Προϊόντων στις 20 Μαρτίου στο Μετρό Συντάγματος.

 

 

Πηγή : sofokleousin.gr