Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Συντονισμένες αντιδράσεις στη σημερινή διαμαρτυρία…

on .

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η πρόσκληση των Συλλόγων Εργαζομένων των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων καθώς οι σύλλογοι και οι τοπικοί φορείς των δύο δήμων έδωσαν  δυναμικό παρόν προκειμένου να ενημερωθούν, αλλά κυρίως να συντονίσουν τις δράσεις τους στο φλέγον ζήτημα της  κατάργηση παροχής υπηρεσιών από τον ΕΟΠΥΥ και το κλείσιμο των τοπικών πολυιατρείων.

rsz eopyy
Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν και ενημέρωσαν για τις επιπτώσεις από την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ από πάροχο υπηρεσιών σε αγοραστή υπηρεσιών από ιδιώτες, συνδικαλιστές γιατροί και εκπρόσωποι από τα τοπικά πολυιατρεία, ενώ συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Περικλής», οι Ενώσεις Γονέων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, πολλοί άλλοι φορείς και δεκάδες συμπολίτες μας.
Με λίγα λόγια όλα αυτά θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση  και στον περιορισμό των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, θέτοντας σε κινδύνους την υγεία όλων των πολιτών, ασφαλισμένων και μη.
Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθούμε στο ότι τα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ στους Δήμους Χαλανδρίου και Βριλησσίων εξυπηρετούν ετησίως 200.000 ασφαλισμένους , προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε ειδικευμένη ιατρική.
Με την ιδιωτικοποίηση, λοιπόν,  θα έρθει η υποβάθμιση των υπηρεσιών, ταλαιπωρία και κυρίως πιο ακριβή υγειονομική περίθαλψη.
  Σαν πρώτη συντονισμένη αντίδραση λοιπόν,  στις δυσμενείς αυτές εξελίξεις, αποφασίστηκε  να γίνει την Παρασκευή 13/12 στις 17.30, σήμερα δηλαδή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Βριλησσίων (Λ. Πεντέλης 132) και στη συνέχεια στον ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου (Δημοσθένους 8), με τη συμμετοχή και υποστήριξη όλων των φορέων που συμμετείχαν.