Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 12:12

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Με ψήφισμά του, από τις 24 Ιανουαρίου 2024 (αρ. απόφασης 24/2024), το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου απορρίπτει τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή του στον αγώνα φοιτητών και μαθητών για δημόσια δωρεάν παιδεία.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών για δημόσια δωρεάν παιδεία και συμπορεύεται με την εκπαιδευτική κοινότητα που στο σύνολό της απορρίπτει τα σχέδια της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι εκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούνται, θα δημιουργήσουν τεράστιες ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές και τους φοιτητές. Οι λίγοι που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα – για τη μέση ελληνική οικογένεια τα ποσά θα είναι δυσβάσταχτα – θα αγοράζουν πανάκριβα την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Μαζί με τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας έχουν πυκνώσει όμως και κάθε είδους παραινέσεις και απειλές, ώστε οι μαθητές να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους υπέρ της δημόσιας παιδείας. Ζητούμε από τους μαθητές να μην πτοούνται και να παραμείνουν πιστοί στα όνειρα και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών και των φοιτητών. Λέμε όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Λέμε όχι στην υποχρηματοδότηση και στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Λέμε όχι στην κατάργηση του άρθρου 16. Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα», καταλήγει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» της κ. Κρίστης Αγαπητού, και «Χαλάνδρι στο Φως» του κ. Χάρη Ρώμα.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.