Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 17:16

Οι δράσεις του Συλλόγου Πεζοπόρων Χαλανδρίου τον Σεπτέμβριο

Ο Φυσιολατρικός Πεζοπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» υποδέχεται το φθινόπωρο με νέες δράσεις, ορειβασίες, πεζοπορίες και εξερευνήσεις των φυσικών ομορφιών του τόπου μας:

  • Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου: Ανάβαση στην Κατοικία των Θεών, τον Όλυμπο

Μια 4ήμερη περιπέτεια θα ζήσει η Ομάδα Κορυφών εξερευνώντας το βουνό των Ολύμπιων Θεών. Θα ανέβουν στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου και της Ελλάδας και την δεύτερη υψηλότερη των Βαλκανίων, στον Μύτικα. Ο Μύτικας έχει ύψος 2.918μ. και είναι γνωστός ως κατοικία των Ολύμπιων Θεών, ενώ το Στεφάνι ως ο θρόνος του Δία.
Επίσης, η ομάδα θα ανέβει στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, σε ύψος 2.803μ. όπου εικάζεται ότι υπήρχε ο Ναός του Απόλλωνα. Το ιερό βουνό, ορόσημο της ελληνικής μυθολογίας είναι γεμάτο μεικτά δάση από πεύκα, έλατα, δρυς, οξιές αλλά και σπανιότερα, όπως ίταμοι και ρόμπολα, και τροφοδοτούν με νέκταρ και αμβροσία σπάνια φυτά μεσογειακού και αλπικού τύπου, αρπακτικά πουλιά και ζώα του δάσους.
Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ευχαριστεί τον Πολυχώρο Φυσικοθεραπευτικής Αποκατάστασης και Σωματικής Ευεξίας PhysioPolis για την ευγενική του χορηγία προς την Ομάδα Κορυφών του Συλλόγου.

  • Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου: Πεζοπορία στο Καταφύγιο των Ασωμάτων και γλέντι στην πηγή Καρακαντά

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου τα μέλη του συλλόγου θα απολαύσουν το Σεπτεμβριάτικο φεγγάρι παρέα με τις μουσικές νότες φίλων της ομάδας. Αρχικά θα πεζοπορήσουν από την πηγή Καρακαντά μέχρι το Καταφύγιο των Ασωμάτων. Πρόκειται για μια ομαλή διαδρομή συνολικής απόστασης 4 χλμ. Μετά την πεζοπορία, οι συμμετέχοντες θα κάνουν πικ-νικ στην πηγή Καρακαντά, θα θαυμάσουν το εκπληκτικό φεγγάρι του Σεπτεμβρίου και θα διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική. Συνάντηση στις 6:00 μ.μ. στην πηγή Καρακαντά στην Π. Πεντέλη. Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

  • Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου : Πεζοπορία Βυτίνα - Ελάτη

Η διαδρομή Βυτίνα - Ελάτη είναι το πιο ομαλό σκέλος του Menalon Trail και ένα από τα ευκολότερα μονοπάτια του όρους Μέναλο. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Βυτίνα ακολουθώντας το παρόχθιο μονοπάτι του Μυλαίοντα ποταμού, στη σκιά μιας πλούσιας βλάστησης με διαδοχικές πηγές. Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή, 8,5 χλμ., όπου η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει παλαιούς νερόμυλους, πετρόχτιστες πηγές, να διασχίσει όμορφες ξύλινες γέφυρες καθώς και την πέτρινη γέφυρα του Ζαζίου. Η πεζοπορία θα ολοκληρωθεί στην Ελάτη, όπου σε ειδυλλιακό περιβάλλον βρίσκεται η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, χτισμένη σε σχέδιο Βυζαντινής ναοδομίας. Στην Ελάτη η ομάδα θα έχει ελεύθερο χρόνο για φαγητό, καφέ και περιήγηση στον πανέμορφο ορεινό οικισμό της Αρκαδίας.

Ώρα αναχώρησης: Στις 6:45 π.μ. συνάντηση στο Μετρό Χαλανδρίου και αναχώρηση του πούλμαν στις 7:00 π.μ.
Προβλεπόμενη ώρα επιστροφής: Στις 8:00 μ.μ. στο Μετρό Χαλανδρίου

Στο πλαίσιο της ανταποδοτικής πολιτικής του συλλόγου μας προς τα μέλη του, τα εγγεγραμμένα μέλη θα πληρώσουν μειωμένο εισιτήριο για το πούλμαν και το υπόλοιπο κόστος θα το καλύψει ο σύλλογος από το ταμείο του.

Κοινωνική Προσφορά

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων δείχνοντας έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη του, μάζεψε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας. Ο πρόεδρος, κ. Σωτήρης Μανίκας μαζί με μέλη της ομάδας μας επισκέφτηκαν τα πυρόπληκτα χωριά στην Βόρεια Εύβοια και μοίρασαν τις προμήθειες σε δομές αλλά και οικογένειες που επλήγησαν από την λαίλαπα της φωτιάς.

Επίσης, μέλη του συλλόγου μας συμμετείχαν στο 3ο Εθελοντικό Πότισμα στην περιοχή του Κοκκιναρά Κηφισιάς που αναδασώθηκε το 2018, δίνοντας δροσιά και ζωή στα δεντράκια που φυτεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, και συμβάλλοντας στην προσπάθεια να ξαναγίνει καταπράσινη η Βορειανατολική Αττική.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη μας για την στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  1. Όλα τα μέλη θα πρέπει να γνωρίζουν και να συμφωνούν με τον «Κανονισμό του Φυσιολατρικού Πεζοπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου.
  2. Όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, αναλόγως τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής, και υποχρεούνται να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του αρχηγού της ομάδας.
  3. Λόγω των υγειονομικών μέτρων η συμμετοχή θα είναι περιορισμένη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα εγγεγραμμένα μέλη μας. Οι συμμετοχές θα πρέπει να δηλωθούν εγκαίρως.
  4. Τα νέα μέλη θα πρέπει να φέρουν την «Δήλωση Απαλλαγής Ευθύνης και Ανάληψης Κινδύνου» υπογεγραμμένη. Όσοι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να είναι στις φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτά η ομάδα στα κοινωνικά μέσα θα πρέπει να ενημερώσουν τους αρμόδιους κατά τη δήλωση συμμετοχής τους.
  5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν πλήρως τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για την υγεία και έχουν τεθεί από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ. Στο πούλμαν είναι υποχρεωτική η μάσκα προσώπου, το αντισηπτικό και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κάνει self test.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου ευχαριστεί τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξή τους και την προβολή των δράσεων του συλλόγου.

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.