Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 01:06

Δεν ήρθε, ακόμα, το Καλοκαίρι στο Χαλάνδρι

Οι τελευταίες ημέρες, στο Χαλάνδρι, δεν έχουν, σε τίποτα, να ζηλέψουν από το Καλοκαίρι καθώς η ηλιοφάνεια έχει κυριαρχήσει απόλυτα και η θερμοκρασία ξεπερνάει, καθημερινά, τους 30°C. Αρκετά ζεστές είναι και οι νύχτες, πλέον, καθώς, μετά βίας, η θερμοκρασία, το πρωί πέφτει κοντά στους 20°C.

Το καλοκαιρινό σκηνικό, ωστόσο, θα υποχωρήσει, σταδιακά, τις επόμενες ημέρες καθώς και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος και φθινοπωρινός.

Πιο αναλυτικά, μέχρι και το Σάββατο οι γενικά ήπιες συνθήκες θα διατηρηθούν με τον ήλιο να λάμπει κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ημέρας και τις διάσπαρτες νεφώσεις που, κατά διαστήματα, θα υπάρχουν στον ουρανό να μην είναι ικανές να προκαλέσουν βροχή. Το βοριαδάκι θα επικρατεί με γενικά ασθενή ένταση, κυρίως τα μεσημέρια, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 30°C και τις ελάχιστες κοντά στους 20°C.

Από την Κυριακή και, κυρίως, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο καιρός θα γίνει άστατος με κύρια χαρακτηριστικά την ανάπτυξη νεφώσεων κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανό να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο Ιούνιος θα μπει με αρκετά Φθινοπωρινό καιρό και, μάλιστα, δεν αποκλείεται τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν να έχουν πιο σημαντικό και έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και οι μέγιστες τιμές προβλέπεται να είναι κοντά στους 25°C.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλοκαιρινές μπόρες και καταιγίδες, ιδιαίτερα τον Μάιο και τον Ιούνιο, αποτελούν σύνηθες φαινόμενο το οποίο οφείλεται στην, κατά διαστήματα, επικράτηση ψυχρού και υγρού αέρα ατλαντικής προελεύσεως ο οποίος εγκαθίσταται πάνω από την περιοχή μας και δημιουργεί ασταθείς συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση φαινομένων. Παρά το γεγονός ότι η καλοκαιρινή αστάθεια χαλάει πολλές φορές τα σχέδια όσων επιθυμούν ηλιοφάνεια και ζέστη για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις, αποτελεί, μεταξύ των άλλων, έναν μηχανισμό ο οποίος εμπλουτίζει τα δάση, τον υδροφόρο ορίζοντα και τους ταμιευτήρες με σημαντικές ποσότητες υδάτων και ενισχύει τη φυσική ασπίδα των δασών έναντι των πυρκαγιών που τις απειλούν κατά τη διάρκεια του βαθέως ελληνικού Καλοκαιριού.

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας και καλό Σαββατοκύριακο!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.