Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 05:20

Χειμωνιάτικη η Πρωταπριλιά στο Χαλάνδρι

Η ψυχρή εισβολή που σημειώθηκε στη χώρα μας την παραμονή και ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, έφερε, μεταξύ των άλλων, την πιο όψιμη χιονόπτωση που έχει σημειωθεί στην πόλη, από τις αρχές του αιώνα, με τις νιφάδες να "χορεύουν" για 15' περίπου σε κάποιες από τις συνοικίες του Χαλανδρίου. Αξίζει, επίσης να σημειωθεί η εντυπωσιακή εναλλαγή των καιρικών συνθηκών, κατά τη διάρκεια της 25ης Μαρτίου, η οποία, με μια "λογοτεχνική" διάθεση θα μπορούσε να αποδοθεί και ως "παρέλαση" καιρικών φαινομένων, από το ψιλόβροχο μέχρι το χιόνι, από την ηλιοφάνεια μέχρι την πυκνή συννεφιά και από το έντονο κρύο στη σχετική ζέστη που επικρατούσε σε υπήνεμα μέρη όταν ο ήλιος έλαμπε.

Από την περασμένη Παρασκευή και, κυρίως, το Σαββατοκύριακο, ο καιρός επανήλθε σε πιο "ανοιξιάτικο" μοτίβο με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί, τους ανέμους να εξασθενούν και τη θερμοκρασία, σε αισθητή άνοδο, να φτάνει, την Κυριακή και σήμερα, στους 18-19°C.

Ο "Χειμώνας", ωστόσο ετοιμάζει νέα "αντεπίθεση" η οποία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας (29/3). Από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη (30/3 - 1/4) ο καιρός, στο Χαλάνδρι θα έχει έντονα "χειμωνιάτικη χροιά" με κύρια χαρακτηριστικά την επικράτηση ενισχυμένων βοριάδων, την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, την, κατά διαστήματα, επικράτηση πυκνής συννεφιάς (χωρίς να λείπουν και τα διαστήματα ηλιοφάνειας) και την εκδήλωση παροδικών βροχών.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, αυτού, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι κάτω από 15°C και οι ελάχιστες κάτω από 10°C και οι ισχυροί βοριάδες θα κάνουν το αίσθημα της ψύχρας εντονότερο (αίσθηση κοντά στους 10°C την ημέρα και κοντά στους 0°C τη νύχτα). Ψυχρότερη ημέρα θα είναι η Τετάρτη (31/3) η οποία θα χαρακτηριστεί και από πιο κλειστό καιρό και μεγαλύτερα διαστήματα με ψιλόβροχο - βροχή, σε σχέση με την Τρίτη και την Πέμπτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και, ενδεχομένως και η κορυφή της Πεντέλης, να "ντυθεί" για λίγο, στα λευκά.

Από την Πέμπτη, σταδιακά, η ηλιοφάνεια θα πάρει το "πάνω χέρι" και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και, από την Παρασκευή (2/4) ο καιρός θα επανέλθει σε "ανοιξιάτικους ρυθμούς. Το Σαββατοκύριακο, λοιπόν, θα κυλήσει με ήπιες, γενικά, καιρικές συνθήκες, αρκετή ηλιοφάνεια, γενικά ασθενείς ανέμους και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία, τα μεσημέρια, θα πλησιάσει τους 20°C.

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.