Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 12:05

Ο Χειμώνας επιστρέφει στο Χαλάνδρι

Η εαρινή ισημερία, το περασμένο Σάββατο, σήμανε και "επίσημα" την έναρξη της Άνοιξης για την περιοχή μας. Ωστόσο, ο Χειμώνας δεν "έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη" καθώς ένας κύκλος ατμοσφαιρικών διαταραχών που ξεκινάει να επηρεάζει τη χώρα μας, θα καταστήσει, τις επόμενες ημέρες, έντονα χειμωνιάτικο το "σκηνικό" του καιρού στο Χαλάνδρι.

Από την Τρίτη, 23 Μαρτίου, προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση βορείων ανέμων και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω ορεινά και, παροδικά, σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα της Πεντέλης.

Ο άστατος και ψυχρός καιρός θα συνεχιστεί τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη - ανήμερα της εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου, με τη συννεφιά, κατά διαστήματα να πυκνώνει και να εκδηλώνονται βροχές ή χιονόνερο χωρίς όμως να λείπουν και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία, αρκετά χαμηλή, τη νύχτα κοντά στους 5°C και την ημέρα κοντά στους 10°C.

Ειδικά την Πέμπτη, 25η Μαρτίου, ο καιρός στο Χαλάνδρι θα είναι πολύ χειμωνιάτικος και η ημέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά και χιονόνερο ενώ είναι πολύ πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση! Μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα αναμένεται, σταδιακά, να υποχωρήσουν και ο καιρός να παρουσιάσει και ανοίγματα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή και η ελάχιστη τιμή εκτιμάται κοντά στους 2°C.

Σταδιακή επαναφορά σε πιο "ανοιξιάτικους" ρυθμούς προβλέπεται από την Παρασκευή, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείονται νέες "αντεπιθέσεις" του Χειμώνα κατά τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου και τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Καλό υπόλοιπο της εβδομάδας
και
Χρόνια Πολλά στο Έθνος μας!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.