Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 04:48

“Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023”: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με αφορμή την 21η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, η δημοτική παράταξη “Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Tο καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη Νότια Αφρική επέβαλε τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές. Το 1960, σε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εφαρμογή της άνισης μεταχείρισης, η αστυνομία σκοτώνει εν ψυχρώ 70 φοιτητές. Ήταν την αφορμή ώστε τα Ηνωμένα Έθνη, το 1966, να καθιερώσουν την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών διακρίσεων & του Ρατσισμού.

Μια ημέρα που η φωνή όλων πρέπει να ενώνεται και να αφυπνίζει, στο όραμα των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών. Η φυλετική διάκριση, η μισαλλοδοξία και η ξενοφοβία είναι έννοιες σε ευθεία αντίθεση με την κοινή λογική.

Η βαθιά ενσυναίσθηση της ανθρώπινης αξίας, υπενθυμίζει ότι από κανέναν δεν είμαστε ανώτεροι και κανείς δεν είναι ανώτερος από εμάς, είμαστε ίσοι, είμαστε ίδιοι και ας μην είμαστε όμοιοι.

Όταν προασπιζόμαστε το δικαίωμα του άλλου, επισφραγίζεται η διατήρηση της αρχής της ισότητας, της δημοκρατίας, της ευημερίας και της ειρήνης.

Κίνηση Πολιτών
“Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023”

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.