Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 03:31

Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου: “Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα”

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Χαλανδρίου (μέλους της Ο.Γ.Ε.) για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Με το σύνθημα: ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη.

Η φετινή 8η Μάρτη μας βρίσκει σε πρωτοφανείς συνθήκες.

Η Κυβέρνηση μετά από ένα χρόνο πανδημίας επιλέγει τον εγκλεισμό, την καταστολή, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας, που βρίσκεται μόνιμα πιά στο κόκκινο.

Φτάσαμε στους εμβολιασμούς και ακόμα και αυτούς τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την πολιτική της στην Υγεία.

Η σωματική και ψυχική υγεία μας δοκιμάζεται ανάμεσα στις μυλόπετρες των ανταγωνισμών των φαρμακευτικών εταιρειών, των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κυβερνήσεων.

Και ενώ ο λαός βρίσκεται σε καραντίνα η κυβέρνηση και τα επιτελεία της μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα που στην ουσία συμφωνούν (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ ΜΕΡΑ25), φέρνουν στη Βουλή και ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά νομοσχέδια

Διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, 10ωρη δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες, τηλεεργασία ενώ δίνουν πακτωλό χρημάτων σε διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους και καναλάρχες.

Παράλληλα εμπλέκουν όλο και βαθύτερα το λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ στέλνοντας τα παιδιά μας σε ΝΑΤΟικές αποστολές από τα Αραβικά Εμιράτα έως το μακρυνό Μάλι.

Διαπιστώνουμε, για άλλη μια φορά, ότι τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν υπηρετούν τον άνθρωπο αλλά τα κέρδη των επιχειρήσεων.

111 χρόνια από την καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας και οι εργαζόμενες βιώνουμε νέες επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Εντατικοποίηση και ευελιξία κάθε μορφής, ακανόνιστα ωράρια, ανεργία. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη της νέας γυναίκας στη μητρότητα για να την χρησιμοποιούν, ως εργαζόμενη, όποτε και όποιες ώρες θέλουν οι εργοδότες.

Σε αυτό το εχθρικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, εκτεθειμένες στην εργοδοτική και κρατική βία και τρομοκρατία που φτάνει μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση, καλούμαστε οι γυναίκες να σταθούμε όρθιες.

Έχουμε συμμάχους; Το ταξικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, τη συλλογική δράση, τα ταξικά σωματεία, τους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, στην κατεύθυνση της κατάργησης κάθε μορφής εκμετάλλευσης και της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών μας στην υγεία, την παιδεία, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Όλων αυτών των αναγκών μας που ο παράγων "κέρδος" τις αντιμετωπίζει ως "κόστος".

-- Η πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων χτίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων.

-- Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγώτερο από αυτό που θα εξασφαλίσει την ισοτιμία μας.

-- Η πανδημία να μην αποτελέσει όχημα για χτύπημα και ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

-- Απαντάμε μαχητικά σε κάθε προσπάθεια εγκλωβισμού της αγανάκτησης των γυναικών, που προέρχεται από τα επιτελεία της Ε.Ε., των κυβερνήσεων, των ΜΚΟ, μέσω διαφόρων "φεμινιστικών" οργανώσεων.

Στέλνουμε μήνυμα σε όλες τις γυναίκες του μόχθου ότι τα καλυμμένα στόματα έχουν και φωνή και δύναμη να κάνουν στην άκρη μια χούφτα παράσιτα που θησαυρίζουν με τη δικιά τους δουλειά.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ.                                                                            

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.