Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 09:39

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Χαλανδρίου για τις ιδιωτικοποιήσεις στον Δήμο Χαλανδρίου

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Χαλανδρίου για τις ιδιωτικοποιήσεις στον Δήμο Χαλανδρίου: 

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή του Δήμου μας που παρέδωσε τη νυχτερινή φύλαξη αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες στην 4η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή, κατά πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισε να παραμείνει πιστή και χωρίς παρέκκλιση στην υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής επιλογής των ιδιωτικοποιήσεων, με τη συνηθισμένη δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού και της υποστελέχωσης των Δήμων και παραχώρησε άλλη μια αρμοδιότητα του Δήμου στους ιδιώτες, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι.

Η εταιρεία που ανέλαβε τη φύλαξη δεν έχει έναντι του Δήμου καμία υποχρέωση σε περίπτωση καταστροφών στη δημοτική περιουσία. Η υπηρεσία αυτή ακολουθεί και τις άλλες που έχουν περάσει σε ιδιώτες όπως ηλεκτροφωτισμός, φροντίδα της Ρεματιάς, ψηλά κλαδέματα, αυτόματο πότισμα, εργολαβίες της τεχνικής υπηρεσίας, ογκώδη σκουπίδια κ.λ.π.

Για αυτό και το ερώτημα : Τι άλλο έχει σειρά Δήμαρχε;

Η Δημοτική αρχή λοιπόν με πρόσχημα τη κάλυψη των αναγκών δεν διεκδικεί ότι της οφείλει η κεντρική διοίκηση, αλλά ζητά από τους εργαζόμενους να δουλεύουν με παράλληλα καθήκοντα, διευρυμένα ωράρια και περισσότερες ώρες δουλειάς. Όταν δε και αυτό δεν φτάνει παραχωρεί τομείς και υπηρεσίες στους ιδιώτες.

Ο ιδιώτης έχει σαν στόχο την αύξηση των κερδών του και για το λόγο αυτό οι υπηρεσίες που θα παρέχει θα είναι πολύ πιο ακριβές, όλο και πιο υποβαθμισμένες και με εργαζόμενους ευκαιριακούς, αναλώσιμους, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και προοπτική, χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ είναι αντίθετη με κάθε μορφή επιχειρηματικής δράσης στους Δήμους, με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους να παλέψουμε για:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Υπηρεσίες δημόσιες και δωρεάν για τους εργαζόμενους και τους δημότες

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.