Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 14:58

Με καταιγίδες το ξεκίνημα της εβδομάδας στο Χαλάνδρι

Ισχυρό ψυχρό μέτωπο το οποίο προσεγγίζει τη χώρα μας από τα δυτικά, προβλέπεται να επηρεάσει σημαντικά τον καιρό στο προάστιο του Χαλανδρίου, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, και να προκαλέσει βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, να έχουν παροδικά έντονο χαρακτήρα.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να συνοδεύονται από ραγδαία βροχόπτωση, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, σφοδρούς ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα ρέματα της περιοχής ή στις οποίες έχουν σημειωθεί πλημμύρες στο παρελθόν. Τα φαινόμενα προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά τις βραδινές ώρες.

Από την Τρίτη και για αρκετές ημέρες, προβλέπεται να επικρατήσει γενικά ήπιο καιρικό σκηνικό στην περιοχή του Χαλανδρίου, με ανάμεικτα στοιχεία από "Φθινόπωρο" και "Άνοιξη" καθώς οι θερμοκρασίες θα σταθεροποιηθούν σε αρκετά υψηλές, για τα δεδομένα της εποχής, επίπεδα (κοντά στους 10°C οι ελάχιστες, κοντά στους 15°C οι μέγιστες), θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και συννεφιάς, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - δυτικές διευθύνσεις, κατά διαστήματα ενισχυμένοι και η υγρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Πιθανότητα παροδικών βροχών υπάρχει κυρίως από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το Σαββατοκύριακο θα κυλήσει μάλλον με βροχερό καιρό, ενισχυμένους νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες ενώ είναι αρκετά πιθανό να σημειωθεί μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα και οι βροχές να έχουν τον χαρακτήρα "λασποβροχών".

Ουσιαστική μεταβολή του καιρού με χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και την εκδήλωση χιονοπτώσεων, τουλάχιστον στα ορεινά τμήματα του νομού, είναι πολύ πιθανό να λάβει χώρα κοντά στις 15 Ιανουαρίου και δεν αποκλείεται, στο διάστημα μεταξύ 15 και 20 Ιανουαρίου ο "λευκός επισκέπτης" να κάνει την εμφάνισή του και στην πόλη μας - είναι ωστόσο πολύ νωρίς ακόμα και τα προγνωστικά στοιχεία δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα οπότε και δεν μπορεί να γίνει πρόγνωση παρά μόνο για τις "κυρίαρχες τάσεις", όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, εκείνη την περίοδο...

Ευτυχισμένο το 2021
και
Καλή εβδομάδα!!!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.