Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 04:50

Αλλεπάλληλα κύματα βροχοπτώσεων έρχονται στο Χαλάνδρι

Το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε, την περιοχή της Αττικής, την περασμένη Δευτέρα, συνοδεύτηκε από ισχυρή βροχόπτωση και παροδικές καταιγίδες χωρίς, όμως, τα φαινόμενα να έχουν μεγάλη διάρκεια. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί στην ευρύτερη περιοχή, κατέγραψαν ύψη βροχής κοντά στα 15mm που αντιστοιχούν σε 15 τόνους νερού ανά στρέμμα, ποσότητα αρκετά μεγάλη για να ξεδιψάσει το χώμα του Χαλανδρίου, όχι όμως ικανή να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Η "γαλήνη" που ακολούθησε είναι σύντομη καθώς από την Πέμπτη τα ξημερώματα, διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές που θα διασχίζουν τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα προκαλέσουν στην περιοχή της Αττικής και στο προάστιο του Χαλανδρίου αλλεπάλληλα κύματα βροχών και καταιγίδων για αρκετές ημέρες.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι, κατά διαστήματα, έντονα και η πιθανότητα να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα είναι αυξημένη, κυρίως σε ευάλωτες περιοχές (ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κοντά σε ρέματα και σε περιοχές της πόλης όπου έχουν παρατηρηθεί πλημμύρες στο παρελθόν). Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, σφοδρούς ριπαίους ανέμους και παροδικές χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τρία είναι τα "επίμαχα" χρονικά διαστήματα εντός των οποίων προβλέπεται να εκδηλωθούν αξιόλογες βροχοπτώσεις και, ενδεχομένως, έντονα φαινόμενα:

  1. Από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης (10/12).
  2. Από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το ξημέρωμα του Σαββάτου (12/12).
  3. Από τη νύχτα του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της Κυριακής (13/12).

Κατά τα άλλα, μέχρι και τα μέσα του μήνα, τουλάχιστον, η περιοχή μας θα συνεχίσει να επηρεάζεται από σχετικά θερμές αέριες μάζες με αποτέλεσμα τη διατήρηση των θερμοκρασιών σε σχετικά υψηλά επίπεδα, με πολύ αυξημένες τιμές υγρασίας.

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.