Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 16:43

Το Πιάτσα Kαλαμάκι Χαλάνδρι συνεχίζει ακάθεκτο με takeaway και delivery

Αν υπήρχε «λεξικό απόλαυσης», στο λήμμα Πιάτσα Καλαμάκι θα διάβαζες αυτό: Ψητοπωλείo βραβευμένο με το Gold Award of Quality and Taste (μετά από έγκυρη ψηφοφορία του κοινού), συνώνυμo της τέλειας γεύσης, της ποιότητας, των γενναίων, «πληθωρικών» μερίδων και της μεγαλύτερης ποικιλίας σε ζουμερά σουβλάκια, πεντανόστιμα τυλιχτά, σαγηνευτικά burgers, αναζωογονητικές σαλάτες και φρεσκοτηγανισμένες, λαχταριστές πατάτες. Επειδή όμως η ζωή, πόσο μάλλον η γεύση δεν περιορίζονται ποτέ στις στενές γραμμές μιας σύντομης περιγραφής, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο όρος ψητοπωλείο, σ’ ένα τοπίο που βρίθει από δαύτα, μάλλον το τοποθετεί σ’ ένα κουτάκι πολύ «στενό» γι’ αυτό, αφού το Πιάτσα Καλαμάκι, είναι πολύ περισσότερα πράγματα. Βλέπεις, η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι τέτοια, που ακόμα και στην πίτα έχεις 8 ολόκληρες επιλογές -με χειροποίητη ζύμη- όπως καλαμποκιού, κλασική, σάντουιτς, κυπριακή, ολικής και ζέας (όλες στα 18cm παρακαλώ) αλλά και αχνιστό, φρεσκοψημένο θρακόψωμο ή tortilla.

Οι «συνήθεις ύποπτοι» από πλευράς κρεάτων είναι εδώ, με καλαμάκια κοτόπουλου και χοιρινού Danish Crown, σαγηνευτικούς γύρους που ροδοψήνονται στο grill του αλλά και ευχάριστες εκπλήξεις όπως πανσετάκια, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κοτομπέϊκον, κ.ά. – και αναφερόμαστε στα τυλιχτά, γιατί στο «μέτωπο» των μερίδων, αν είσαι καλοφαγάς όπως εμείς θα εκτιμήσεις τη μοσχαρίσια t-bone γάλακτος (απείρως well-priced και μοναδικά ψημένη), τα λαχταριστά παϊδάκια και τα τρυφερά μπιφτέκια κοτόπουλου με γέμιση παρμεζάνας, όλα το ένα-καλύτερο-από-το-άλλο να βιώνουν εδώ μια ιδανική εκδοχή.

Όλες οι μερίδες του Πιάτσα Καλαμάκι είναι πληθωρικές, από τα μαγειρευτά του (μήπως πεθύμησες σπιτικά σουτζουκάκια;) μέχρι τα κεφτεδάκια, το κεμπάπ κοτόπουλο και όλα τα κρεατικά στη σχάρα, ενώ οι πατατούλες που τις συνοδεύουν είναι φρέσκες. Θεόρατα είναι τα burgers, όπως το Parmesan Twist, το Piatsa Special και τα ελληνικά με μαριναρισμένο γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο, και οι πλούσιες σκεπαστές.

Όλες οι παρασκευές, από το μαρινάρισμα μέχρι το πλάσιμο των μπιφτεκιών είναι χειροποίητες, ενώ τα πάντα φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας σου και οι πατάτες κόβονται στο χέρι καθημερινά. Η καθαριότητα είναι αδιαπραγμάτευτη, στα υψηλά standards που μας έχει συνηθίσει το Πιάτσα Καλαμάκι, ενώ κάθε 2-3 μήνες ο κατάλογος ανανεώνεται για να κρατάει το ενδιαφέρον σου ακμαίο και ακονισμένο.

Οι φίλοι vegetarians δεν έχουν κανένα λόγο να μην το επισκεφθούν, αφού έχει υπάρξει μέριμνα και γι’ αυτούς, με επιλογές όπως τυλιχτό με καλαμάκι μανιταριών (μια αποκάλυψη!) ή μπιφτέκι λαχανικών, φρεσκοκομμένες πατάτες αλλά και δροσερές σαλάτες σε πολλές παραλλαγές, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς (λατρέψαμε τη σπανακοτυροπιτοσαλάτα, τη ρόκα-ταλαγάνι με παντζάρια, κρουτόν, ντοματίνια, ταλαγάνι στη σχάρα και την πεντανόστιμη σως μελιού αλλά και το ντάκο για τη φανταστική του φέτα και την εύγεστή του κάπαρη).

Εξίσου ελαφρά και εύγεστα είναι το κεμπάπ και το λουκάνικο θαλασσινών φτιαγμένα με θράψαλο, χταπόδι και μυρωδικά, νοστιμιές που σίγουρα δεν θα δοκιμάσεις αλλού.

Οι νέες προσθήκες στο μενού ξετρελαίνουν: αυθεντικό σουτζούκι από το Μιράν μπαίνει σε πιάτα με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, σε μερίδα ή σε τυλιχτό με σος φέτας, ή ακόμη και σε σαγανάκι, βάζοντας μια μερακλίδικη πινελιά σε ένα μενού που δεν θα το βαρεθείς ακόμη κι αν τρως στο Πιάτσα Καλαμάκι κάθε μέρα.

Όλα τα καλούδια του μπορείς να τα έχεις μέσα σε μερικά λεπτά στο σπίτι σου, με φοβερές προσφορές μέσω Efood αλλά και από το piatsakalamaki-chalandri.gr με 10% έκπτωση.

  • Ηλιούπολη: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12 (coming soon), www.piatsakalamaki.gr

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.