Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 17:36

Θα χτυπήσει η κακοκαιρία “Κίρκη” το Χαλάνδρι;

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που προβλέπεται να επηρεάσει την περιοχή μας, την ημέρα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αναμένεται να προκαλέσει σημαντική μεταβολή του καιρού στο Χαλάνδρι, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες που ενδέχεται, παροδικά, να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από ραγδαίες βροχοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ το ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης είναι υπαρκτό.

Καλό θα είναι να υπάρχει κάποια επαγρύπνηση ιδιαίτερα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε ρέματα και σε τμήματα της πόλης που έχουν παρατηρηθεί πλημμύρες στο παρελθόν.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια του απογεύματος.

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr

 

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τα επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τα επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το σύνολο των υπηρεσιών της βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση - Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες.

Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:

Πλημμυρικά φαινόμενα

Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Έντονα καιρικά φαινόμενα

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.