Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:57

Αντιδράσεις για τη σύλληψη μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου

Ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου για τη σύλληψη μαθητή Γυμνασίου της πόλης μας:

«Την Πέμπτη 15/10 στη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα δίκαια αιτήματα που έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο που του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών.

Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές του Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του».

H ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου για τη σύλληψη του μαθητή:

«Ο μαθητής Β.Γ. από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου συνελήφθη την Πέμπτη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κρατείται από τότε στη ΓΑΔΑ. Αύριο στις 11 το πρωί θα απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις!

Ο Β.Γ. είναι εκλεγμένο μέλος του 15μελούς του σχολείου του και με αυτή του την ιδιότητα εκπροσωπούσε το σχολείο του ως στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας, όπου μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διεκδικεί 15 μαθητές ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, προσωπικό καθαριότητας, διορισμούς εκπαιδευτικών.

Συνελήφθη για κακούργημα, εντελώς αναίτια, τη στιγμή που αποχωρούσε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Συντάγματος, και κρατείται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχει δικαίωμα, ανήλικο παιδί, να επικοινωνήσει με την οικογένειά του! Η σύλληψη του εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή. Στόχος των δυνάμεων καταστολής δεν είναι η δήθεν «εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας» αλλά η μετατροπή των αυριανών πολιτών σε πειθήνιους σκλάβους που θα φοβούνται να αρθρώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους.

Στη θέση του Β.Γ. θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοδήποτε παιδί που διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας. Είμαστε στο πλάι του παιδιού, της οικογένειάς του, των συμμαθητών του και διεκδικούμε όχι μόνο να αφεθεί άμεσα ελεύθερος αλλά και να αποσυρθούν όλες οι ανυπόστατες κατηγορίες.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού από την Κυβέρνηση, και καλούμε όλους τους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά κι όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων».

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου:

«Κάτω τα χέρια από τους μαθητές που αγωνίζονται

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον μαθητή του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που κρατείται στη ΓΑΔΑ από την Πέμπτη και θα περάσει από αυτόφωρη διαδικασία αύριο Δευτέρα για τη συμμετοχή του στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί η Κυβέρνηση, με τελευταίο συμβάν να κρατείτε ένα παιδί 14-15 χρόνων γιατί άκουσον άκουσον ζήταγε μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές 15 παιδιά ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, επιπλέον καθηγητές και καθαρίστριες στα σχολεία.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών γονιών εκπαιδευτικών συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους που είναι αιτήματα σύσσωμου του λαϊκού κόσμου και θα είμαστε την Δευτέρα στην Ευελπίδων να συμπαρασταθούμε στον μαθητή.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του χωρίς καμιά κατηγορία.

Οι Μαθητές είναι ήδη νικητές,
μας έχουν δείξει με τη στάση τους τον δρόμο του αγώνα,
μας έδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται,
ξέρουν πως συλλογικά θα νικήσουν.

Εμείς από τη μεριά μας σαν Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τη σχολική κοινότητα και κάθε άλλον αρμόδιο να διευκολύνουν την κάθοδο μαθητών γονιών εκπαιδευτικών στη σχολή Ευελπίδων στο κτίριο 9 στις 11:00 για να υπερασπιστούμε τον μαθητή και να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Καρατζά Λούλα
Λάμπρου Δημήτρης
Οικονόμου Ανδρέας»

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Χαλανδρίου (μέλος της Ο.Γ.Ε.):

«Μαθητής από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου 14 χρόνων συνελήφθη την Πέμπτη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κρατείται από τότε στη ΓΑΔΑ. Αύριο στις 11 το πρωί θα απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις!

Ο μαθητής είναι εκλεγμένο μέλος του 15μελούς του σχολείου του και με αυτή του την ιδιότητα εκπροσωπούσε το σχολείο του ως στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας,

Η σύλληψή του εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί η κυβέρνηση, με τελευταίο συμβάν να κρατείται ένα παιδί 14-15 χρόνων γιατί διεκδικούσε, μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές, 15 παιδιά ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, επιπλέον καθηγητές και καθαρίστριες στα σχολεία.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους που είναι αιτήματα σύσσωμου του λαϊκού κόσμου και θα είμαστε τη Δευτέρα 11 το πρωί, στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων για να συμπαρασταθούμε στον μαθητή.

Καλούμε όλες τις γυναίκες-μέλη του Συλλόγου Γυναικών να παρευρεθούν σύσσωμες και να δώσουν αγωνιστικό παρόν.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του μαθητή χωρίς καμιά κατηγορία».

Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Χαλανδρίου του ΚΚΕ:

«ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η μεγαλειώδης συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα από μαθητές, φοιτητές, γονείς και εργαζόμενους στο δημόσιο που διεκδικούσαν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, συνοδεύτηκε από απαράδεκτο κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος διαδηλωτών και ιδιαίτερα απέναντι στους μαθητές μέσω της οργανωμένης επιχείρησης παρεμπόδισης στη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Το κλίμα τρομοκράτησης είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από την ώρα των συγκεντρώσεων όπου αστυνομικές δυνάμεις προχωρούσαν σε σωματικούς ελέγχους μαθητών γυμνασίων και λυκείων οι οποίοι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη συγκέντρωση. Δε σταμάτησαν όμως εκεί. Τα ΜΑΤ ήταν παρόντα γύρω από την πορεία σε όλη τη διάρκειά της και η απόπειρα καταστολής συνεχίστηκε και μετά το τέλος του συλλαλητηρίου όπου έγιναν προσαγωγές και συλλήψεις.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Χαλανδρίου καταγγέλλουμε το όργιο αυταρχισμού που οδήγησε στη σύλληψη του 14 χρονου μαθητή από το 7ο γυμνάσιο Χαλανδρίου, ο οποίος είναι εκλεγμένο μέλος του 15μελούς και με αυτή του την ιδιότητα εκπροσωπούσε το σχολείου του στο συλλαλητήριο.

Ο 14χρονος μαθητής κρατείται από την Πέμπτη στη ΓΑΔΑ και θα απολογηθεί τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 11:00 στην αίθουσα 9 για κακουργηματικές πράξεις.

Γιατί; Γιατί διεκδίκησε τα αυτονόητα, δηλαδή να μειωθούν τα τμήματα σε 15 μαθητές ανά τάξη με ταυτόχρονη πρόσληψη των απαιτούμενων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Αφού έπεσε στο κενό η προσπάθεια ταύτισης του αγώνα των μαθητών με τους αρνητές της μάσκας , αφού είδαν ότι οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται από τις προσπάθειες στελεχών της εκπαίδευσης που προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο να επικρατήσει σιγή ιχθύος στα σχολεία η κυβέρνηση επιστρατεύει την αστυνομία και τους μηχανισμούς καταστολής.

Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των σύγχρονων μορφωτικών τους αναγκών και της υγείας.

Τέτοια περιστατικά καταφέρνουν μόνο να τους πεισμώνουν. Το δίκιο τους έχει κριθεί.

Καταγγέλλουμε κάθε ενέργεια ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων. Να σταματήσει εδώ και τώρα η προσπάθεια δίωξης του 14χρονου μαθητή.

Καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους του Χαλανδρίου αύριο 19/10 να συμμετέχουν μαζικά στις 11:00 στα δικαστήρια της Ευέλπιδων στην αίθουσα 9 διεκδικώντας την ΑΜΕΣΗ απελευθέρωση του 14χρονου μαθητή.

Εμείς τη νέα γενιά τη θέλουμε μαχητική, να έχει απαιτήσεις και να αγωνίζεται για αυτές. Θέλουμε μια γενιά που να ζήσει καλύτερα από τις προηγούμενες! Και στο ΚΚΕ ξέρουμε, ότι ο μόνος τρόπος είναι ο δρόμος του αγώνα, της διεκδίκηση, της αποφασιστικής σύγκρουσης με αυτό το σύστημα που δεν μας αφήνει να ανασάνουμε».

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.