Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 09:51

“Χαλάνδρι Ενάντια”: "Η κατάργηση της δημοκρατίας, μέσω της τηλεδιάσκεψης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου"

Σχόλιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών “Χαλάνδρι Ενάντια”, για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/9: 

Η κατάργηση της δημοκρατίας, μέσω της τηλε-διάσκεψης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου 

Τετάρτη 30/9, 7μμ 

Αυτήν την ώρα, και ενώ έχει πέσει το δίκτυο ίντερνετ ενός από τους τρεις παρόχους της χώρας (VODAFONE) και μια σειρά δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων δεν έχουν δυνατότητα να παραβρεθούν, το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου συνεδριάζει κανονικά (μέσω ίντερνετ...), με ώρα έναρξης τις 17.30. 

Απέναντι σε ερωτήματα που τέθηκαν από παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους που δεν μπόρεσαν να συνδεθούν η απάντηση της δημαρχιακής παράταξης ήταν είτε ότι δεν γίνεται να διακοπή η συνεδρίαση και να συνεχιστεί για αύριο, λόγω υποχρεώσεων του Προέδρου (λες και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιον από τους αντιπροέδρους), είτε ότι δεν πειράζει και πολύ αφού τα θέματα είναι διαδικαστικά (!!!), υποβαθμίζοντας ξεκάθαρα το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και την δημοκρατία. 

Η ευθύνη βαραίνει όχι μόνο τον δήμαρχο Ρούσσο, την παράταξη του, "Αντίσταση"(...), και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λυμπεράτο, αλλά και όσες παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους επέλεξαν να παραμείνουν και να νομιμοποιήσουν μια τέτοια αντιδημοκρατική διαδικασία. 

Το γεγονός ότι υπήρξαν επικεφαλής, σύμβουλοι (ακόμα και της συμπαράταξης του δημάρχου) που αναγνώριζαν το πρόβλημα, αλλά υπαναχώρησαν μπροστά στα "ακράδαντα" επιχειρήματα που αναφέρονται παραπάνω και μπροστά στην επιμονή του δημάρχου να διεκπεραιώσει, κακήν κακώς, την συνεδρίαση, κάνει ακόμα πιο προβληματική την κατάσταση, καθώς αναδεικνύει ότι το ζήτημα της αντιδημοκρατικής εξέλιξης ήταν εν γνώσει όλων όσων παρέμειναν. 

Ακολουθεί δήλωση του δημοτικού μας συμβούλου Σωτήρη Λαπιέρη, η οποία εστάλη με το μόνο διαθέσιμο μέσο (sms), προς τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Σε περίπτωση που επιχειρηματολογήσει κανείς ότι ο πρόεδρος ή ο δήμαρχος ή η δημαρχιακή παράταξη, δεν ήταν ενήμεροι... 

"Προς δημαρχιακή επιτροπή, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους: 

Όπως γνωρίζετε έχει καταρρεύσει το δίκτυο της Vodafone, ενός από τους τρεις παρόχους ίντερνετ της χώρας. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σύνδεσης για τους συνδρομητές της εταιρείας, ούτε υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με την εξυπηρέτηση πελατών. Υπό αυτές τις συνθήκες και από τη στιγμή που μια σειρά σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων (ανάμεσα σε αυτούς και εγώ) αδυνατούν να παραβρεθούν στην ηλεκτρονική συνεδρίαση, για λόγους πέραν των δυνάμεων τους, είναι αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση του προέδρου να διακόψει την συνεδρίαση και να την συνεχίσει για επόμενη μέρα. Εάν δεν γίνει αυτό, όσοι και όσες παραμένουν στη συνεδρίαση, εν γνώσει των παραπάνω μοιράζονται την ευθύνη για αυτήν την εκτός κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και κοινής λογικής εξέλιξη." 

Σε αναλυτική μας ανακοίνωση θα ασχοληθούμε με τις αστείες αιτιάσεις του δημάρχου περί «κόλπου» της αντιπολίτευσης για να μπλοκαριστεί η συνεδρίαση. Ελπίζουμε, μέχρι τότε, να μην μας αποδοθεί και η κατηγορία ότι ΕΜΕΙΣ ρίξαμε το δίκτυο της Vodafone για να μπλοκάρουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και να μην πληρωθούν οι σχολικές καθαρίστριες.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.