Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 01:50

Τηλεδιάσκεψη των δημάρχων Χαλανδρίου και Χαρμπίν για τη διεύρυνση της σχέσης των “αδελφών” πόλεων

Την πρόθεσή τους να στηρίξουν και να προωθήσουν περαιτέρω την πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των δύο «αδελφών» πόλεων επαναβεβαίωσαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και ο ομόλογός του Χαρμπίν, Σουν Τζε (Sun Zhe), κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Οι δύο δήμαρχοι αναφέρθηκαν στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης του κορωνοϊού και των τεράστιων προκλήσεων που έθεσε για την ανθρωπότητα η πανδημία, σημειώνοντας ότι η συνεργασία Ελλάδας - Κίνας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών στον τομέα αυτό, εδραίωσε τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της διαχείρισης των βιοαποβλήτων, όπου οι δύο πόλεις έχουν να επιδείξουν σημαντικά επιτεύγματα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου Γεράσιμος Λυμπεράτος παρουσίασε συνοπτικά τον απολογισμό του επιτυχημένου προγράμματος Waste4Think, καθώς οι δύο πόλεις αναζητούν τρόπους διεύρυνσης της συνεργασίας τους και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πέραν τούτων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εξετάσουν μια σειρά από προτάσεις για την επέκταση της οικονομικής και εμπορικής τους συνεργασίας, και την υλοποίηση πολιτιστικών ανταλλαγών και σειράς δράσεων που θα αναδείξουν την ιστορία, τις παραδόσεις και τη γαστρονομία των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι τον δήμαρχο Χαρμπίν Σουν Τζε πλαισίωσαν στην τηλεδιάσκεψη ο γ.γ. της τοπικής κυβέρνησης Fang Zhenghui, οι γενικές διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών, Εμπορίου, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Χωροταξίας κ.κ. Cao Ru, Sun Yongbin, Jiang Bin, Lan Feng και Li Siyan αντίστοιχα. Τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο πλαισίωσαν εκτός από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμο Λυμπεράτο, οι αντιδήμαρχοι Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου, Πολιτικής Προστασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου, Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας και Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη.

 

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.