Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 22:26

Κ. Μπαλάσκα: “Απαράδεκτη η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Χαλανδρίου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων”

Απάντηση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου κ. Κατερίνας Μπαλάσκα στην ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Χαλανδρίου, αναφορικά με τα  Μέσα Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων (ΜΑΠ):

«Απαράδεκτη η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων (ΜΑΠ) - Προσβάλλει απροκάλυπτα τον Σύλλογο Εργαζομένων και τους συναδέλφους»

Μεγάλη απογοήτευση προκαλεί η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ (*) για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων (ΜΑΠ), δεδομένου ότι είναι πλήρης ανακριβειών, ψευδών στοιχείων και προσβάλει κατάφωρα το Σύλλογο των Εργαζομένων αλλά και τους συναδέλφους από το Τμήμα Προμηθειών που έχουν επιφορτιστεί με τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για την προμήθεια των ΜΑΠ.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χαλανδρίου έχουν ΜΑΠ. Το γνωρίζουν ήδη οι εργαζόμενοι στο Δήμο αλλά και οι συντάκτες της εν λόγω ανακοίνωσης.

Λάβαμε τα ΜΑΠ για το 2018 το Σεπτέμβριο του 2019 και καθώς δεν έχει παρέλθει ακόμα ένας χρόνος, αυτή τη στιγμή είμαστε πλήρως καλυμμένοι.

Πέραν του ρουχισμού οποιαδήποτε ανάγκη σε μάσκες, γάντια και εργαλεία καλύπτεται καθημερινά, λόγω του ικανού αποθέματος που υπάρχει. Χάρη στο απόθεμα αυτό μάλιστα καλύφθηκαν πλήρως όλες οι ανάγκες των εργαζομένων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ο ισχυρισμός των συντακτών της ανακοίνωσης ότι δεν έχουν γίνει καν οι σχετικές μελέτες και ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προσβάλει κατάφωρα τους συναδέλφους στην υπηρεσία Καθαριότητας που συντάσσουν τη σχετική μελέτη αλλά και τους συναδέλφους στο τμήμα Προμηθειών που κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, ξεπερνώντας κατά πολύ το 8ωρο της καθημερινής εργασίας τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Δυστυχώς δεν είναι στο χέρι τους να ολοκληρωθεί η διαδικασία, και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό τα μέλη της ΔΑΣ ΟΤΑ. Ενημερώθηκαν άλλωστε αναλυτικά από την προϊσταμένη του τμήματος Προμηθειών για το θέμα των ΜΑΠ, κατά τη συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων στις 6 Ιουνίου 2020. Κατά τη διάρκεια της οποίας δεν τόλμησαν βέβαια να προβάλουν κάποιον από τους ισχυρισμούς που διατύπωσαν στη συνέχεια στην ανακοίνωσή τους.

Θυμίζουμε λοιπόν ότι μελέτες κατατέθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου 2019 και ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2019. Δυστυχώς κηρύχθηκε άγονος. Γι’ αυτό όμως δεν ευθύνονται οι συνάδελφοι. Ο Νόμος των Δημοσίων Συμβάσεων προβλέπει συγκεκριμένες και όπως γνωρίζουμε όλοι περίπλοκες και εξαιρετικά γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μας εγκαλούν οι συνάδελφοι της ΔΑΣ ΟΤΑ ότι «ακολουθούμε» τη διοίκηση. Όχι, συνάδελφοι, ακολουθούμε την αλήθεια, γιατί όλα αυτά που ισχυρίζεστε στην ανακοίνωσή σας είναι κατάφωρα ψεύδη, τα οποία φαίνεται ότι μοναδικό στόχο έχουν να ικανοποιήσουν τη μικροπολιτική σας αυταρέσκεια.

Σημειώνετε στην ανακοίνωσή σας ότι οι συνάδελφοι «δεν είναι αναλώσιμοι». Πράγματι δεν είναι, εσείς φαίνεται να το ξεχνάτε όταν ακυρώνετε τη δουλειά τους με τα ψεύδη σας και τους μεταχειρίζεστε σαν να είναι αναλώσιμοι για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σχεδιασμών.

Μόνο απογοήτευση προκαλεί η στάση σας. Κρίμα!

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων
Κατερίνα Μπαλάσκα

(*) Η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:

Σχετικά άρθρα:

Δήμος Χαλανδρίου: Άκαιρη και κακόβουλη η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας Εργαζομένων

Η απάντηση της ΔΑΣ ΟΤΑ Χαλανδρίου στη Δημοτική αρχή για τα ΜΑΠ

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.