Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 17:46

Κορυφώνεται η ζέστη στο Χαλάνδρι

Κορυφώνεται, σήμερα, Παρασκευή, 31 Ιουλίου, το κύμα ζέστης στο Χαλάνδρι, με τη θερμοκρασία να προσεγγίζει, κατά τις μεσημεριανές ώρες, τους 37°C, θερμοκρασία αρκετά υψηλή, όχι όμως ασυνήθιστη για τη χρονική περίοδο που διανύουμε η οποία είναι άλλωστε, από στατιστικής άποψης, η θερμότερη του έτους.

Το Σάββατο, προβλέπεται να είναι σχεδόν εξίσου θερμό με την Παρασκευή, τουλάχιστον μέχρι τις μεσημεριανές ώρες. Μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να πυκνώσουν και είναι πιθανό να δώσουν παροδικές βροχές / καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών και βραδινών ωρών. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία θα γίνει πιο αισθητή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Κυριακή, θα είναι στην πόλη σαφώς δροσερότερη, από θερμοκρασιακής άποψης, ωστόσο, η αύξηση της υγρασίας σε συνδυασμό με τους σχετικά εξασθενημένους ανέμους θα διατηρήσει το αίσθημα δυσφορίας σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Η Δευτέρα, προβλέπεται αισθητά δροσερότερη στην περιοχή καθώς η θερμοκρασία θα υποχωρήσει περαιτέρω και το Μελτέμι θα κάνει την εμφάνισή του κατά διαστήματα ενισχυμένο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα κυλήσουν με θερμοκρασίας κοντά στις κλιματικές τιμές (μεταξύ 32°C και 34°C οι μέγιστες), αρκετή ηλιοφάνεια ενώ είναι σχετικά πιθανό να υπάρξουν διαστήματα με αυξημένη συννεφιά και παροδικές μπόρες / καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό μήνα!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.