Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:40

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στο Χαλάνδρι - Προσοχή στα μελτέμια!

Έπειτα από ένα δροσερό, για τα δεδομένα της εποχής, ξεκίνημα της εβδομάδας, η θερμοκρασία, ανέβηκε μέρα με την ημέρα και κυμαίνεται πλέον σε υψηλά, φυσιολογικά όμως για την εποχή επίπεδα.

Το κύμα ζέστης το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλά ως ένα τυπικό σχετικά θερμό καλοκαιρινό διάστημα, κορυφώνεται σήμερα, με το Μελτέμι να εξασθενεί και τη θερμοκρασία να φτάνει, το μεσημέρι, κοντά στους 36°C.

Την Κυριακή, ο καιρός θα παραμείνει ήπιος και ζεστός ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν περαιτέρω και η υγρασία θα αυξηθεί ελαφρά, κάνοντας την αίσθηση της ζέστης εντονότερη.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, το Μελτέμι θα κυριαρχήσει και πάλι χωρίς, ωστόσο, η θερμοκρασία να υποχωρεί σημαντικά. Μικρή πτώση του "υδραργύρου" αναμένεται τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα άνοδος.

Ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών με τους κατά διαστήματα ενισχυμένους ανέμους προβλέπεται να διαμορφώσει επικίνδυνες, για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών, συνθήκες και ως εκ τούτου καλό θα είναι να υπάρχει σχετική επαγρύπνηση.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Γεώργιος Παπακωστόπουλος
Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού SiMeteo.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.