Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 12:57

Η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγορηματικά αντίθετη με τη συγχώνευση της ΔΟΥ Χαλανδρίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χαλανδρίου είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την συγχώνευση της Δ.Ο.Υ Χαλανδρίου και τη μεταφορά της στη Δ.Ο.Υ Χολαργού.

Τη συμπαράσταση της εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουλίου, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου με επικεφαλής τη Λούλα Καρατζά που παραβρέθηκε και μίλησε με τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους στην είσοδο της Δ.Ο.Υ Χαλανδρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την συγχώνευση της Δ.Ο.Υ Χαλανδρίου και τη μεταφορά της στη Δ.Ο.Υ Χολαργού.

Αυτή η συγχώνευση θα έχει τραγικές συνέπειες για όλους τους Χαλανδραίους, για όλους του εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους μικροεμπόρους, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να ταλαιπωρούνται και να μετακινούνται για να εξυπηρετηθούν.

Το κλείσιμο της Εφορίας Χαλανδρίου εντάσσεται στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων έξι Δ.Ο.Υ της Αττικής, που αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Με βάση της απόφαση της ΑΑΔΕ, η Εφορία του Χαλανδρίου λειτούργησε μέχρι και χθες Τετάρτη 1 Ιούλη και μεταφέρεται πλέον στη Δ.Ο.Υ Χολαργού.

Η δήθεν αναδιοργάνωση των ΔΟΥ, που οδηγεί στο κλείσιμο, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις εφορίες αλλά εντάσσεται σε σχεδιασμό για την υποβάθμιση όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

Αποτελεί πλευρά της κατάργησης πολλών τοπικών υπηρεσιών, Υγείας, Παιδείας κλπ. Συνδέεται άμεσα με την εκχώρηση αντικειμένων και αρμοδιοτήτων σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες κολοσσούς, με την εκχώρηση της ταμιακής είσπραξης των φορολογικών εσόδων στις τράπεζες (με την αντίστοιχη βεβαίως προμήθεια), με το νεοσυσταθέν Σώμα Ελεγκτών. Αυτές οι αλλαγές σηματοδοτούν την ένταση της φοροληστείας του λαού που θα βρεθεί αντιμέτωπος απέναντι στις τράπεζες και το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας.

Σκοπός της κυβέρνησης ήταν και είναι να εξοικονομηθούν χρήματα, όχι προς όφελος του λαού, αλλά με σκοπό να δίνονται μεγαλύτερες επιδοτήσεις και φοροελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με συνέπεια την υποχρηματοδότηση και την υποβάθμιση μιας σειράς κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, τις οποίες οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τις έχουν πληρώσει με τη βαριά φορολογία τους.

Καμία κατάργηση ΔΟΥ ή τμήματος ΔΟΥ - Να διασφαλιστούν όλες οι οργανικές θέσεις των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΙ ΩΡΑ 9:00 ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.