Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 23:22

Σίμος Ρούσσος: “Τίποτα δεν έχει τελειώσει με την εφορία Χαλανδρίου” - Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Την εκτίμηση ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει με το θέμα της συγχώνευσης της εφορίας Χαλανδρίου και τη μεταφορά των υπηρεσιών της στην εφορία Χολαργού διατύπωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο vrilissiapress, και ζήτησε αναστολή εφαρμογής της απόφασης.

O δήμαρχος Χαλανδρίου ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί -Παρασκευή 3 Ιουλίου- η διοίκηση του Δήμου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων θα βρεθούν στο πλευρό των εργαζομένων στην εφορία, έξω από το κτίριο της Δ.Ο.Υ., για να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα τους να παραμείνει η υπηρεσία στο Χαλάνδρι.

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου έχει ήδη αποστείλει στις λοιπές δημοτικές παρατάξεις σχέδιο ψηφίσματος που απορρίπτει τη συγχώνευση της εφορίας Χαλανδρίου, ενώ ο ίδιος, όπως δήλωσε, επιδιώκει συνεννόηση με τον δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη και τη δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά για το θέμα.

Υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη συγχώνευση είναι άδικη γιατί θα πλήξει συνολικά την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα δυσκολέψει τους επαγγελματίες σε μια ήδη δυσμενή συγκυρία, ενώ επισήμανε τους κινδύνους που ανακύπτουν για εργαζόμενους και πολίτες από τη συστέγαση τόσων υπαλλήλων σε ένα κτίριο, σε περίοδο πανδημίας που απαιτεί τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας για την ασφάλεια όλων.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο δήμαρχος Χαλανδρίου ζητά να ανασταλεί η απόφαση της συγχώνευσης των δύο εφοριών και να επανεξεταστεί το θέμα. Το αίτημα αυτό το έχει ήδη γνωστοποιήσει, όπως είπε, στον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του δημάρχου Χαλανδρίου:

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου ενάντια στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Χαλανδρίου - Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για τη συγχώνευση της εφορίας Χαλανδρίου και τη μεταφορά των υπηρεσιών της στην εφορία Χολαργού, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου -που συνεδρίασε εκτάκτως- εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα, εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή του σε μια τέτοια εξέλιξη.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στη συγχώνευση της εφορίας Χαλανδρίου και τη μεταφορά των υπηρεσιών της στον Χολαργό.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους δημότες και στον επαγγελματικό κόσμο της πόλης.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, στις οποίες είναι απαραίτητο να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, ο συνωστισμός εργαζομένων και πολιτών σ’ έναν ακατάλληλο χώρο όπως είναι το κτίριο της Δ.Ο.Υ. Χολαργού θα δημιουργήσει κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ζητάμε καταρχήν την άμεση αναστολή της συγχώνευσης και καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 9:00 π.μ, έξω από τη Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου θα σταθεί έως το τέλος στο πλευρό των εργαζομένων και των επαγγελματιών της πόλης.

 


X

ΠΡΟΣΟΧΗ

Για να αναδημοσιεύσετε ένα άρθρο παρακαλούμε απευθυνθείτε στο info@myxalandri.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.