Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 19:41

“Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης”: Να δημιουργηθεί Γραφείο εξυπηρέτησης φορολογουμένων στο Χαλάνδρι

Να δημιουργηθεί Γραφείο εξυπηρέτησης φορολογουμένων στο Χαλάνδρι προτείνει ο συνδυασμός “Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης”:

Φίλες και Φίλοι,

Πριν από μία ώρα λάβαμε από την γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου πρόταση για ψήφισμα του Δ.Σ. του Δήμου Χαλανδρίου που αναφέρεται «στην κατάργηση της ΔΟΥ Χαλανδρίου και την απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Χολαργού».

Εμείς πιστεύουμε ότι οφείλουμε να προλαβαίνουμε τα γεγονότα καταθέτοντας προτάσεις εφικτές και υλοποιήσιμες. Επίσης να λέμε τα πράγματα όπως έχουν.

Το θέμα αυτό σχεδιάστηκε και αποφασίστηκε το έτος 2017 γι' αυτό το λόγω εμείς αναδείξαμε το γεγονός αυτό από το έτος 2018 και ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών έτους 2019.

Σήμερα που ολοκληρώνετε η υλοποίηση αυτού του σχεδίου εμείς καλούμαστε με ψήφισμα να εκφράσουμε την αντίθεσή μας «στη συγχώνευση της εφορίας Χαλανδρίου και τη μεταφορά των υπηρεσιών της στον Χολαργό» λες και το γεγονός αυτό μας αιφνιδίασε.

Εμείς τι προτείνουμε:

Πιστεύουμε ότι η πιο σωστή ενέργεια είναι να παραμείνει η ΔΟΥ στο Χαλάνδρι με επανασχεδιασμό των πολιτικών της ως προς τα λειτουργικά έξοδα της κ.λπ.

Εφόσον όμως η απόφαση της Κυβέρνησης είναι οριστική, προτείνουμε μία πρακτική που εφαρμόζεται στα Νησιά μας.

Να δημιουργηθεί Γραφείο εξυπηρέτησης φορολογουμένων στο Χαλάνδρι!!

Η παρακάτω δημοσίευση έγινε τα έτη 2018 και 2019.

Γιατί προτείνουμε να δημιουργηθεί Γραφείο Φορολογουμένων στο Χαλάνδρι!!

Η Αρχή Δημοσίων Εσόδων επεξεργάζεται την κατάργηση της ΔΟΥ Χαλανδρίου και την απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Χολαργού!!

Όπως γνωρίζουμε πολλές εργασίες που αφορούν τις εφορίες γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Υπάρχουν όμως πράξεις οι οποίες δεν γίνονται ηλεκτρονικά και απαιτείται ο πολίτης να παρίσταται ο ίδιος στην εφορία όπως: Κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτου, βεβαίωση για πληρωμή τελών σε περίπτωση μεταβίβασης αυτοκινήτου, Πιστοποιητικά για ακίνητα, Κληρονομιές-Μεταβιβάσεις ακινήτων κ.ά.

H υλοποίηση αυτού του σχεδίου μας υποχρεώνει όλους να πηγαίνουμε για όλες τις υποθέσεις στη ΔΟΥ Χολαργού. Μερικές επισημάνσεις:

(α) Ο χώρος γύρω από τη ΔΟΥ Χολαργού δεν είναι φιλόξενος για παρκάρισμα οχήματος και έτσι η μετάβαση όλων μας θα γίνεται με ΤΑΞΙ ή δημόσιο ΜΜΜ.
(β) Πώς και σε πόσο χρόνο θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις των φορολογουμένων, ιδιωτών και επαγγελματιών, οι οποίοι θα είναι πολυάριθμοι;
(γ) Όπως δείχνουν τα πράγματα θα πηγαίνουμε 2 και 3 φορές.
(δ) Αυτές οι μετακινήσεις δεν είναι εύκολες για τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους.
(ε) Η ζωή μας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, κ.ά

Ελπίζουμε να μην υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Πιστεύουμε ότι η πιο σωστή ενέργεια είναι να παραμείνει η ΔΟΥ στο Χαλάνδρι με επανασχεδιασμό των πολιτικών της ως προς τα λειτουργικά έξοδα της κ.λπ.

Παναγιώτης Βάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Επικεφαλής του συνδυασμού “Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης”

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.